Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Χίος
  • Χίος
  • Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ π. ΝΙΚΟΛΟΑΟΥ
Pin It

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ π. ΝΙΚΟΛΟΑΟΥ

Προς τους ευλαβείς τους Αγίου Ισιδώρου στη ΧΙΟ

Αγαπητέ Πατέρα Λέοντα,
Αγαπητοί μου αδελφοί αδελφές,

Χριστός Ανέστη!

Φέτος το βεβαρυμμένο πρόγραμμα  μου δεν μου επέτρεψε να είναι και σωματικά ανάμεσά σας, και να πανηγυρίσουμε μαζί  τη μνήμη του μεγαλομάρτυρα Αγίου Ισιδώρου, προστάτη της τοπικής στη Χίο Εκκλησίας μας.

Είμαι όμως παρόν με το πνεύμα και την προσευχή μου και σας σκέπτομαι την κάθε μια και τον καθένα, όλες και όλους που είστε σήμερα συναγμένοι στο ιστορικό αυτό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ισιδώρου. Αυτό το αγαπητό σε όλους μας αυτό Παρεκκλήσιο αποτελεί τον ιερό τόπο συνάντησης των ευλαβών του Αγίου. Συνάντησης όσων ζητούν από τον Κύριο να τους «σιδερώσει» με τις ικεσίες του Αγίου Ισιδώρου, όπως συχνά μας εύχεται η κυρία Αγγέλα, στην οποία στέλνω ιδιαίτερο χαιρετισμό.

Ο Άγιος Ισίδωρος ανήκει σε όλη την Εκκλησία του Χριστού. Είναι για όλους μας ένα δυνατό παράδειγμα μίμησης στη  χριστιανική μαρτυρία μας, την οποία οφείλουμε να δίνουμε καθημερινά, όχι με τα λόγια, αλλά με την ίδια τη ζωή μας, όλοι οι χριστιανοί, σε όποιο χριστιανικό δόγμα και αν ανήκουμε.

Ο Άγιος Ισίδωρος απέδειξε ότι, κατάλαβε καλά τον λόγο του Κυρίου που  επαναλαμβάνει στους μαθητές του όλων των εποχών. «Τι θα κερδίσει ο άνθρωπος, αν κερδίσει τον κόσμο όλο, αλλά χάσει την ψυχή του;» Γι’ αυτό και προτίμησε να θυσιάσει τη ζωή του για να μην προδώσει την αγάπη του στο Χριστό. Ο ίδιος ο Χριστός μας είπε: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη από εκείνον που προσφέρει τη ζωή του γι’ αυτόν που αγαπά». Ο Ιησούς δεν περιορίστηκε στο να το πει, αλλά  με την ίδια την προσφορά της ζωής του, απέδειξε ότι μας αγαπά όλους έως τέλος.

Εύχομαι στην κάθε μια και στον καθένα σας την ευλογία του Θεού με τις ικεσίες του Αγίου Ισιδώρου που τόσο αγαπάτε, τιμάτε και ευλαβείστε.

Η σκέψη μου πηγαίνει ιδιαίτερα σε όσες και σε όσους  έχουν ανάγκη από την ιδιαίτερη ευλογία και χάρη του Θεού, διότι αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα. Ο Κύριος να τους ενδυναμώνει με τη χάρη και να τους δίνει δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία διότι  μέσα από καταστάσεις όχι ευχάριστες, καλούνται να αποδείξουν ότι, δεν χάνουν την πίστη τους στο Θεό, δεν χάνουν την εμπιστοσύνη τους στον Άγιο Ισίδωρο και ζητούμε να μην παύει να ικετεύει τον Κύριο, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία όλων εκείνων που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

Σε όλες και σε όλους σας εύχομαι: του χρόνου τέτοια μέρα να είστε καλά και με τη χάρη του Θεού να πανηγυρίσουμε μαζί  τη μνήμη του Αγίου Προστάτη μας Ισιδώρου, του οποίου τη  βοήθεια και προστασία εύχομαι στην κάθε μια και στον καθένα χωριστά.

Να είστε πάντα καλά και στην ευλογία του αγαπητού μας εφημερίου π. Λέοντα, προσθέτω και τη δική ευλογία αλλά και την αγάπη μου.

 

+Νικόλαος
Αρχιεπίσκοπος

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος