Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Χίος
  • Χίος
  • Η ΧΙΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗ
Pin It

Η ΧΙΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Tη Δευτέρα 14 Μαΐου  πανηγύρισε με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα το Παρεκκλήσιο του Αγίου Ισιδώρου, του εν Χίω μαρτυρίσαντα, στην περιοχή Τάλλαρος, στον Κάμπο Χίου.

Επειδή ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος κωλυόταν να παρεβρεθεί στον εφετινό εορτασμό, η Θεία Λειτουργία τελέστηκε από τον εφημέριο Χίου π.Λέοντα.

Το ιστορικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ισιδώρου και οι βοηθητικοί χώροι ήταν γεμάτοι από ευλαβείς του Αγίου, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον άγιο Προστάτη της τοπικής μας Εκκλησίας της Χίου, αλλά και όλου τη νησιού, και να του ζητήσουν δια των πρεσβειών του δύναμη από τον Θεό, ώστε υπερασπίζονται την πίστη τους.

Το Παρεκκλήσιο του Αγίου, κατά την ετήσια πανήγυρη, συγκεντρώνει πολλούς ευλαβείς, καθολικούς και ορθοδόξους, οι οποίοι πάνω από κάθε δογματική διάκριση θέτουν την κοινή τους ευλάβεια προς τον Άγιο Προστάτη της Χίου, ο οποίος άφησε στο νησί δύο πολύτιμα δώρα: τη μαρτυρία της πίστης στους χριστιανούς και τη μαστίχα στους γεωργούς.

Προς το τέλος της Θεία Λειτουργίας, ο π.Λέων ανέγνωσε το πατρικό μήνυμα που ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος απηύθυνε προς τους συναγμένους ευλαβείς του Αγίου.

Στον πανηγυρικό εορτασμό συμμετείχαν και ο πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου “Κοραής”, κ. Κωνσταντίνος Μερούσης, βιβλιοθήκη στην οποία φυλάσσεται πολύτιμο ιστορικό και αρχειακό υλικό από την μακραίωνη παρουσία της Καθολικής Εκκλησίας στη Χίο, καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χίου κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο π.Λέων καθώς και άλλοι συνεορτάζοντες, επισκέφθηκαν την κ. Αγγέλα Μελέκου, η οποία κλείνει φέτος τα 102 χρόνια ζωής, και που για δεκαετίες φρόντιζε το Παρεκκλήσιο, έργο που συνεχίζει επάξια η νύφη της κ. Δέσποινα.

Ο Άγιος Ισίδωρος να μας κρατά όλους σιδερένιους!

π.Λ

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος