Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Χίος
  • Χίος
  • ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ
Pin It

ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 η Εκκλησία της Χίου έζησε χαράς ευαγγέλια. Μια ιστορική στιγμή όχι μόνο για την Ενορία του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου αλλά και για όλη την Επισκοπή Χίου-Λέσβου Σάμου.

Στις 6 το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Νικολάου από τον Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπο Νάξου-Τήνου-Άνδρου–Μυκόνου και Αποστολικό Τοποτηρητή της Επισκοπής Χίου. Μαζί του Συλλειτούργησαν ο Πανοσιολογιότατος π. Δομίνικος Ψάλτης, Κανονικός του Καθεδρικού Ναού του  Αγίου Νικολάου Χίου, ο Γενικός Βικάριος της Επισκοπής Χίου π. Ριχάρδος Ταράσκεβιτς, ο εφημέριος του Ναού π. Λέων Κισκίνης και οι δύο Υποδιάκονοι της Επισκοπής  Len Michim και Μάριος Φώσκολος.

Ο Ναός  ήταν γεμάτος από ενορίτες οι οποίοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν με τον Ιερό Κλήρο της Επισκοπής την  εορτή του Αγίου Προστάτη της Ενορίας τους.

Το πλούσιο  φωτογραφικό της ημέρας δίνει μία πραγματική εικόνα της μεγάλης  ιστορικής στιγμής που έζησε η  Εκκλησία της Χίου.

Για  πρώτη φορά μετά από πολλές δεκάδες χρόνια το Ιερό του Ναού στολιζόταν από την παρουσία  Ιερού Κλήρου της   ίδιας της Επισκοπής, που τόσο καιρό περίμενε να αποκτήσει. Τώρα δεν έχει μόνο δικό της Αποστολικό Τοποτηρητή, Γενικό Βικάριο και Κανονικό, αλλά και δικός της ιερέα και δύο υποδιακόνους.

Σ’ αυτό το γεγονός αναφέρθηκε με χαρά και συγκίνηση ο Σεβασμιότατος Αποστολικός Τοποτηρητής  Σεβασμιότατος π. Νικόλαος και ζήτησε από τον Άγιο Νικόλαο  να συνταξιδεύει με την Επισκοπή και να ζητά από το Κύριο να την αξιώσει τους πρώτους μήνες του έτους 2018 να χαρεί για τη διακονική χειροτονία των δύο σημερινών υποδιακόνων.

Στη διάρκεια της ομιλίας του Σεβασμιοτάτου προς τη Εκκλησία, ο Γενικός Βικάριος διάβασε το επίσημο  επισκοπικό Διάταγμα Κανονικής ένταξης του πρώην ιερομονάχου  π. Λέοντα Κισκίνη  εις τον Ιερό Κλήρο της Επισκοπής Χίου . 

Ο λαός απάντησε με τα άξιος, άξιος, άξιος και τα θερμά χειροκροτήματα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο νέος ιερέας της Επισκοπής απευθύνθηκε σε όλη την Εκκλησία και την ευχαρίστησε για την σημαντική αυτή ημέρα για όσα προηγήθηκαν και για όσα καλά την περιμένουν.  

Μετά τη Θεία Λειτουργία οι παρόντες συγκεντρώθηκαν στο Γραφείο της Ενορίας και ευχήθηκαν στο Σεβασμιότατο π. Νικόλαο  για την ονομαστική του εορτή.

Αργότερα ο εφημέριος  και το ενοριακό Συμβούλιο  πρόσφερε σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον δείπνο αγάπης προς τιμήν του εορτάζοντα  Αποστολικό Τοποτηρητή. Στο δείπνο αγάπης  παρακάθισαν,  εκτός από τα μέλη του ενοριακού συμβουλίου, όλος ο  Ιερός Κλήρος της Επισκοπής Χίου, και η  εκπρόσωπος της Κάριτας Χίου και εκπρόσωπος της Ενορίας της Λέσβου.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος