Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Χίος
  • Χίος
  • Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος: «Ντροπή για την κοινωνία της Χίου το γκρεμισμένο Παρεκκλήσι του Αγ. Ιωσήφ»
Pin It

Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος: «Ντροπή για την κοινωνία της Χίου το γκρεμισμένο Παρεκκλήσι του Αγ. Ιωσήφ»

 

ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Εικόνες που μόνο θλίψη σκορπούν, φέρνει στην επιφάνεια μέσω επιστολής του στον «π» ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου και αποστολικός τοποτηρητής της Επισκοπής Χίου κ. Νικόλαος, με αφορμή την κατάσταση την οποία βρίσκεται το Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωσήφ στο ιστορικό κολέγιο της πόλης.

«Το γυναικείο Μοναχικό Τάγμα τον Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως, πώλησαν στη Χίο το ιστορικό τους Κολέγιο, που είχε μια λαμπρή ιστορία, στη Νομαρχία Χίου. Στο συμβόλαιο αγοροπωλησίας προβλέπεται η ταυτόχρονη επισκευή Κολεγίου και Παρεκκλησίου, πως δηλαδή μαζί με το Κολέγιο θα επισκευαστεί και τα παρακείμενο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωσήφ, το οποίο θα είναι στην υπηρεσία της τοπικής Καθολικής Επισκοπής», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος, δημοσιοποιώντας ταυτόχρονα φωτογραφίες από τη σημερινή κατάσταση του ναού.

«Είναι μια ντροπή για την τοπική αυτοδιοίκηση δευτέρου βαθμού, μια μεγάλη προσβολή για το λαό της Χίου, το Μοναχικό Τάγμα των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ και την Καθολική Επισκοπή Χίου. Έχουν αποσταλεί πολλές επιστολές προς την τοπική αυτοδιοίκηση δευτέρου Βαθμού της Χίου, παραστάσεις στους αρμόδιους, αλλά δυστυχώς μέχρις αυτή τη στιγμή όχι μόνο δεν έχουμε εισακουστεί, αλλά και έχουμε αγνοηθεί» καταλήγει ο καθολικός Ποιμενάρχης απευθύνοντας ύστατη έκκληση προς την Περιφέρεια για άμεσες επισκευές.

20.000 Ευρώ για την αποκατάσταση

Ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίηση του εγγράφου, άμεση σχεδόν υπήρξε η αντίδραση του Περιφερειακού Συμβούλου Παντελή Μπουγδάνου που σε δηλώσεις του στον «π» επεσήμανε ότι η Περιφέρεια έχει δεσμεύσει το ποσό των 20.000 ευρώ προκειμένου να γίνουν επισκευαστικές εργασίες στο Ιερό Παρεκκλήσιο με την βοήθεια και την επιτήρηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων της Χίου. 

Πηγή: Πολίτης Χιου

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος