Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Χίος
  • Χίος
  • “ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΤΕ”
Pin It

“ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΤΕ”


Αυτά τα λόγια ο Κύριος δεν τα είπε για κάποιους ανθρώπους, αλλά σε όλους τους μαθητές του. Δηλώνουν την άπειρη αγάπη του Ιησού, ο οποίος εκμηδένισε τον εαυτόν του, πήρε δούλου  μορφή και έγινε υπάκουος  μέχρι θανάτου (Φιλιπ. 2). Ταύτισε τον εαυτόν του με του μικρούς τους ταπεινούς, τους ασθενείς , τους φυλακισμένους , τους πρόσφυγες και με κάθε άνθρωπο που ο συνάνθρωπος τον αποφεύγει.

Ο Αρχιεπίσκοπος, π. Νικόλαος, συνοδευόμενος από τον π. Ριχάρδο, τον π. Λέοντα και το μέλος της Κάριτας Χίου κα Σελέστ, επισκέφθηκαν τις δικαστικές φυλακές τη Χίου.

Συναντήθηκαν με κυκλαδίτες κρατούμενους και με Καθολικούς από άλλες χώρες.

Κάθε φορά που πραγματοποιούμε αυτή την επίσκεψη στις δικαστικές φυλακές της Χίου, μας δίνεται η ευκαιρία να αντιληφθούμε πόσο σ’ αυτές τις φυλακές ο ευγενέστατος και μειλίχιος Διευθυντής με όλο το προσωπικό και ο γαλήνιος Διοικητής της Φρουράς με όλους τους φρουρούς δεν ασκούν ένα απλό επάγγελμα αλλά μία συνειδητή αποστολή.

Διαπιστώνουμε μία συμπεριφορά όχι απλώς ανθρώπινη αλλά και χριστιανική. Η φροντίδα, το ενδιαφέρον και η ίση μεταχείριση προς  όλους τους κρατουμένους συμβάλει στη δημιουργία ενός κλίματος που μακάρι να υπάρχει και σε άλλες φυλακές.

Το καλό είναι ότι όλοι οι κρατούμενοι αναγνωρίζουν αυτή την καλοσύνη των υπευθύνων των δικαστικών φυλακών της Χίου, γι’ αυτό και υπακούνε πρόθυμα στις οδηγίες τους, αποφεύγοντας κάθε τι που θα έδειχνε αγνωμοσύνη.

+Ν  

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος