Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Αγίας Δωρεάς Του Κυρίου στη Χίο


Με την πρέπουσα πανηγυριτικότητα και την οφειλόμενη ευλάβεια, την Κυριακή 18 Ιουνίου, τελέστηκε στη Χίο η Εορτή της Αγίας Δωρεάς του Σώματος και του Αίματος του Χριστού στη Χίο, που την τελευταία εβδομάδα τραντάχτηκε αρκετά από τη δύναμη του Εγκέλαδου. Η περιφορά του Αγιοτάτου Μυστηρίου έγινε στο εσωτερικό του Ναού. Ευτυχώς ούτε ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Νικολάου ούτε τα ενοριακά μας παρεκκλήσια υπέστησαν ζημιά. Η ζωή των ενοριτών και των υπολοίπων κατοίκων συνεχίζεται κανονικά.

Στη Μυτιλήνη η Αγία Δωρεά τελέστηκε στην παραδοσιακή ημερομηνία την Πέμπτη 16 Ιουνίου. Και εδώ ο Ναός μας πέρασε αλώβητος τη δοκιμασία του σεισμού. Κλιμάκιο τεσσάρων μηχανικών και συντηρητών της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λέσβου τον επισκέφθηκε για έλεγχο και διαπίστωσαν ότι δεν έχει πρόβλημα ούτε υπήρξαν ζημιές. Δυστυχώς στη νότια Λέσβο υπήρξαν πολλές καταρρεύσεις σπιτιών, μεγάλες ζημιές σε εκκλησίες, και ανθρώπινα θύματα. Ας παρακαλέσουμε τον Κύριο να μας ελευθερώσει από τη  μάστιγα του σεισμού και να μας προστατεύει από κάθε κίνδυνο.

π. Λ 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos