Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Χίος
  • Χίος
  • Μεγάλη Πέμπτη στην Εκκλησία μας στη Χίο
Pin It

Μεγάλη Πέμπτη στην Εκκλησία μας στη Χίο


Στη Χίο, το Ιερό Πασχαλινό Τριήμερο ξεκίνησε με την Θεία Λειτουργία του Μυστικού Δείπνου, που τελέστηκε στον Καθεδρικό και Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου από τον εφημέριο π. Λέοντα, την Μ. Πέμπτη στις 19:00.

Ετοιμαζόμαστε να παραβρεθούμε στο δράμα ενός Θεού που πεθαίνει μόνος, που πεθαίνει από αγάπη, που παραδίδεται στα χέρια των ανθρώπων, οι οποίοι δεν κατάλαβαν το κήρυγμά του για  την τρυφερότητα του Θεού.

Σήμερα ο Κύριος τρώει το τελευταίο δείπνο με τους μαθητές του, και όχι μόνο το τρώει: το δείπνο έχει ένα ιδιαίτερο τελετουργικό, σ' αυτό τον δείπνο “επινοεί” τη Θ. Ευχαριστία, αυτό το λιτό και φτωχικό σημείο το οποίο διαιωνίζει τη θυσία του Σταυρού, και φανερώνει την αγάπη του, που είναι διαρκής, φανερώνει την ωραιότητα των συναισθημάτων μιας καρδιάς που εκρήγνυται από αγάπη.

Ο δείπνος. Ο πρώτος, ο μοναδικός, εκείνος που επαναλαμβάνουμε υπακούοντας στην πρόσκληση ενός μεγάλου φίλου: “Τούτο ποιείτε εις την εμήν ανάμνησιν”. Ο δείπνος, τον οποίο τελούμε και στον οποίο συχνά δεν ερχόμαστε, “σνομπάροντας” το ραντεβού με τον Κύριο -την Κυριακή - και το μέρος του ραντεβού - τον ναό.

Ιδού ο Θεός! Διαιωνίζει τη σταυρική θυσία του παραδινόμενος στα χέρια μας. Κάθε φορά που τελούμε την Ευχαριστία ο Ιησούς είναι πραγματικά παρών, γίνεται πραγματικά του χεριού μας, σε ένα κομμάτι ψωμί.

Ελέησέ μας, Κύριε, που δεν έμεινες στα ύψη του ουρανού και της παντοδυναμίας σου, αλλά που φοράς την ποδιά και υπηρετείς εμάς τους ζητιάνους. Ελέησε εμάς, και την απέραντη αναξιότητά μας.

π.Λ

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos