Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Χίος
  • Χίος
  • Συλλυπητήρια Ενοριών Χίου και Μυτιλήνης
Pin It

21

Συλλυπητήρια Ενοριών Χίου και Μυτιλήνης

Οι Ενορίες Αγ. Νικολάου Χίου και Μεταστάσεως της Θεοτόκου Μυτιλήνης ενώνονται στη χαρμολύπη της Εκκλησίας της Τήνου για την απροσδόκητη απώλεια της αδ. Θηρεσίας την ημέρα του εορτασμού των 50 χρόνων αφιερωμένης ζωής της.

Η μακαριστή αδ. Θηρεσία ήταν πολύ αγαπητή στους ενορίτες Χίου και Μυτιλήνης, τους οποίους εκείνη, μαζί με άλλους, εξυπηρέτησε με ηρωικό τρόπο σε δύσκολες εποχές για τα δύο ακριτικά νησιά. Η ανιδιοτέλεια και η ανθρωπιά της ήταν και θα είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς που την γνωρίζαμε και διακρίναμε το μεγαλείο της ψυχής της. Θα την θυμόμαστε πάντοτε για το πλούσιο πνευματικό και ιεραποστολικό της έργο, το οποίο ακούραστα όλα αυτά τα χρόνια προσέφερε στις ενορίες της Επισκοπής Χίου, στα παιδιά και στους ενορίτες μας, που είχαν τόση ανάγκη από την εγγύτητα της Μητέρας Εκκλησίας.

Η απώλεια της αγνής δούλης του Θεού, της ακάματης και σεμνής νύμφης του Χριστού και της Εκκλησίας, δημιουργεί ένα μεγάλο κενό και έντονα συναισθήματα ειλικρινούς θλίψης και πόνου στην ψυχή μας. Μας παρηγορεί η βεβαιότητα ότι ο Κύριος έχει ετοιμάσει για αυτήν ένα δώμα στην ουράνια κατοικία, επιβραβεύοντάς την με τον ευαγγελικό έπαινο: “Εύγε δούλη καλή και έμπιστη! Είσελθε στη χαρά του Κυρίου σου” (Μτ 25,21). Καλό Παράδεισο, αδ. Θηρεσία.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της, στο μοναχικό Τάγμα των Ουρσουλινών Αδελφών και σε όλη την Εκκλησία Τήνου.

π.Λέων και ενορίτες Χίου και Μυτιλήνης

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος