Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Χίος
  • Χίος
  • Ποιος βάζει φρένο στην αποκατάσταση του Αγίου Ιωσήφ;
Pin It

7

Ποιος βάζει φρένο στην αποκατάσταση του Αγίου Ιωσήφ;

Παρέμβαση Ανδρέα Μιχαηλίδη προς την Περιφέρεια με την Αρχαιολογική Υπηρεσία να ανταπαντά ότι έχουν δοθεί όλες οι εγκρίσεις για το συγκεκριμένο έργο.
Το θέμα της αποκατάστασης του Καθολικού Ιερού Ναού του Αγίου Ιωσήφ, θίγει σε ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, σημειώνοντας ότι το πολύπαθο αυτό έργο, παρόλο που θα έπρεπε να είναι εδώ και χρόνια στην άμεση προτεραιότητα των υπηρεσιών, ως χριστιανικός τόπος λατρείας, συνεχίζει σήμερα να παραμένει στην άθλια αυτή κατάσταση, η οποία προσβάλλει τον τόπο μας.
«Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι έχουν εκπονηθεί τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, η δημοπράτησή του ακόμη εκκρεμεί. Προτρέπουμε την Περιφερειακή Ενότητα Χίου να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση του έργου και να θέσει τέλος σ’ αυτήν την αθλιότητα, που προσβάλλει τη θρησκευτική και πολιτισμική παράδοση του τόπου μας», αναφέρει ο Βουλευτής.
«Περιμένουμε την αρχαιολογία»
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος, επεσήμανε ότι, μετά τα αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή του Κολεγίου, αναμένει την έγγραφη απάντηση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία για το αν μπορεί να ξεκινήσει το έργο, λέγοντας ότι η προφορική έγκριση είναι ήδη γνωστή.
Από την πλευρά της πάντως η Αρχαιολογική Υπηρεσία, διαψεύδει ότι υπάρχει οποιαδήποτε καθυστέρηση στο θέμα της αποκατάστασης του Ιερού Ναού που είναι στη δικαιοδοσία της Καθολικής Επισκοπής Χίου, σημειώνοντας ότι έχει δώσει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις προκειμένου το έργο να ξεκινήσει άμεσα.

https://www.politischios.gr/hios-poli/poios-bazei-phreno-sten-apokatastase-tou-agiou-ioseph-vid

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος