Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

 


Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο ενοριακός Ναός της Παναγίας του Ροδαρίου στη Μύκονο.
Η Θεία Λειτουργία ήταν Αρχιερατική και τελέστηκε ώρα 13.00 από τον Σεβασμιότατα Αρχιεπίσκοπό μας π. Νικόλαο ο οποίος έφθασε το πρωί από Τήνο συνοδευόμενος από τον Γενικό Βικάριο π. Φραγκίσκο Βιδάλη με μία ομάδα τριάντα πέντε προσκυνητών εκ των οποίων οι περισσότερο προερχόταν από τα κάτω Μέρη της Τήνου.
Ο Ενοριακός Ναός μας στη Μύκονο ήταν κατάμεστος από ενορίτες, επισκέπτες και προσκυνητές και με την βοήθεια του κ. Πέτρου Ρήσου που συνόδευε τα ασματικά μέρη της Θείας Λειτουργίας με το εκκλησιαστικό όργανο, το Μυστήριο της Ευχαριστίας με κάθε επισημότητα και με την ενεργό συμμετοχή όλων των παρόντων.
Ο Εφημέριος του ναού π. Ριχάρδος Ταρασκέβιτς είχε φροντίσει ώστε όλα λα λάμπουν από καθαριότητα και ομορφιά που και αυτά συνέβαλαν στην όλη λαμπρότητα.
Ο Σεβασμιότατος, μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, μίλησε στην παρούσα Εκκλησία και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον τρόπο που ο Θεός ενισχύει με τη χάρη του τα πρόσωπα και τους θεσμούς της Εκκλησίας για να επιτελέσουν την ιερή αποστολή που ο ίδιος τους αναθέτει.
Η Παναγία για να εκτελέσει την μοναδική και ανεπανάληπτη αποστολή της καταστάθηκε από το Θεό κεχαριτωμένη. Από την ημέρα του Ευαγγελισμού μέχρι και την ημέρα της κοιμήσεώς της αποδείχτηκε πανάξια συνεργός στο Θείο Μυστήριο της ενσάρκωσης και της Λύτρωση.
Και η κάθε ενοριακή κοινότητα έχει τη δική της αποστολή. Η Ενορία μας στη Μύκονο έχει μια σημαντική αποστολή. Στο κοσμοπολίτικο αυτό νησί, μαζί με την αδελφή Ορθόδοξη Εκκλησία, οφείλει να είναι το αλάτι του νησιού. Να δίνει γεύση στην ανώνυμη αυτή κοσμοθάλασσα που κάθε χρόνο πλημμυρίζει το νησί. Τόσοι και άνθρωποι φθάνουν από κάθε γωνιά της γης και ο καθένας για το δικό του σκοπό και με τη δική του νοοτροπία και ηθική. Αυτός ο κόσμος πρέπει να ξέρει, ότι εκεί υπάρχει και ο άμβωνα της Αγάπης της Καθολικής Εκκλησίας που μαζί με τους πολλούς άμβωνες αγάπης της Αδελφής Ορθόδοξης Εκκλησία, οφείλουν να μοιράζουν σε όλους το λόγο του Θεού και από την Άγια Τράπεζα το σώμα και το αίμα του Χριστού. Ο άνθρωπος χωρίς αυτά τα δύο δεν μπορεί να ολοκληρώσει πάνω στη γη με επιτυχία την αποστολή του.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τον Γενικό Βικάριο, όλους τους παρόντες και ιδιαίοτερα του προσκυνητές από την Τήνο και μετά την απόλυση η ενορία πρόσφερε σε όλους γλυκίσματα αι αναψυκτικά. 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos