Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Τήνος
  • Τήνος
  • Ο Σύρου Δωρόθεος ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα της Μητροπόλεως στην Τήνο
Pin It

Ο Σύρου Δωρόθεος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα της Μητροπόλεως στην Τήνο

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ παρουσία όλων των τα πρώτα φερόντων και πλήθους Χριστιανών ευλόγησε την πίτα του 2020 για την ποιμαντική διακονία στο Ιερό νησί της Τήνου.

Με την χορωδία των Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Χοράρχου κ. Στυλ. Κοντακιώτη που απέδωσε τις Καταβασίες της εορτής των Θεοφανείων άρχισε η εκδήλωση την οποία διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Σύρου στην Τήνο με την ανύστακτη μέριμνα και φροντίδα του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού και των συνεργατών του στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ρ/Καθολικών κ. Νικολάου, της Επάρχου Τήνου, του Δημάρχου Τήνου, των Αντιδημάρχων, των Προϊσταμένων των Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας της Τήνου, του Αντιπροέδρου και των μελών της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, των Ευλαβεστάτων Ιερέων και Διακόνων, του Προέδρου του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, του διατελέσαντος Επάρχου, των Ιεροψαλτών, των Διακονητών, των Εκκλησιαστικών Επιτρόπων, του Εφόρου και Υπαλλήλων του ΠΙΙΕΤ, Υπαλλήλων του ΙΤΗΠ και της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, των Ελλογίμων Εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, της Επιστημονικής Διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Τήνου, των Ναυτικών Πρακτόρων, με αντιπροσωπία των νέων της χορωδίας των Κατηχητικών Σχολείων, και πλήθους πιστών, συνεργατών του πολυσχιδούς έργου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Τήνο σε όλους τους βαθμούς της ποιμαντικής μέριμνας και διακονίας, Προέδρων Συλλόγων Επαγγελματιών και Φορέων.

Μετά την τελετή ευλόγησης της πίτας του Αγίου Βασιλείου και την προσφώνηση προς τον Σεβασμιώτατο από τον Αρχιερατικό Επίτροπο εκ μέρους των Ιερέων, ο κ. Δωρόθεος ομίλησε για τον χρόνο ειπών μεταξύ άλλων τα εξής: «…ο χρόνος είναι μια αφετηρία που συνδέει το χθες με αναμνήσεις, το αύριο με προσδοκίες και το σήμερα με πρόσκληση για πνευματικούς και καλούς αγώνες».

Κάλεσε όλους σε μια ενότητα αγάπης και οικογένειας να συνεργαστούν για την πρόοδο και την προκοπή του καλού του μικρού αυτού νησιού υπό την ευλογία και τη σκέπη της Παναγίας.

Ευχαρίστησε το Ίδρυμα για την πολυειδή στήριξη και το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, τους θεσμικούς φορείς πρώτου και δευτέρου βαθμού της τοπικής Αυτοδιοίκησης τους οποίους κάλεσε σε μια καλή συνεργασία και ενότητα και είπε απευθυνόμενος σε όλους ότι μόνο με την εμπειρία και με την πίστη μπορούμε να προχωρήσουμε και το 2020, την εμπειρία να αναθεωρήσουμε πράγματα, να αναθεωρήσουμε σκέψεις και πράξεις μας και με την πίστη προς τον Θεό χωρίς την οποία δεν μπορούμε να βαδίσουμε και να προχωρήσουμε και εν τέλει κατέκλεισε την ομιλία του με ευγνώμονες ευχαριστίες προς όλους, τον Αρχιερατικό Επίτροπο, τους Ιερείς και τους συνεργάτες, διότι ο καθένας συνεισφέρει, και για τους φιλάνθρωπους συντοπίτες που στηρίζουν το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Τήνο και κάλεσε όλους τους πιστούς με πίστη, ελπίδα και χαμόγελο να διέλθουν τις ημέρες του 2020 υπό τις επευφημίες και τον πολυχρονισμό εκ μέρους των Ιεροψαλτών.

Ιδιαίτερα δε ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλή προκοπή στα παιδιά.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αρχιεπίσκοπος Ρ/Καθολικών, ο Δήμαρχος Τήνου και η Έπαρχος Τήνου.

Εν συνεχεία διένειμε σε όλους την Αγιοβασιλόπιτα και ευλογίες.

Ο Σύρου Δωρόθεος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα της Μητροπόλεως στην Τήνο (ΦΩΤΟ) Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος