Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Τήνος
  • Τήνος
  • Οι φάτνες που ξεχώρισαν
Pin It

Οι φάτνες που ξεχώρισαν

Είναι σε όλους γνωστό, ότι στους Ναούς μας αυτή την περίοδο κατασκευάζεται μία αναπαράσταση της ιστορικής φάτνης που φιλοξένησε το νεογέννητο Ιησού.

 Όλες έχουν την ομορφιά τους και τον συμβολισμό τους. Όμως διακρίναμε δύο από αυτές που έχουν και κάτι το διαφορετικό και εντυπωσιακό. Κατασκευάστηκαν με πολύ γούστο, τέχνη και αγάπη γι΄αυτό που ήθελαν να δημιουργήσουν.

Ξεχωρίσαμε τη φάτνη του Ενοριακού Ναού του Αγίου Αντωνίου στο Σμαρδάκιτο Τήνου που κάθε χρόνο ο κ. Μάρκος Φιοράντης εντυπωσιάζει με την κατασκευή του και πολλοί την επισκέπτονται για να θαυμάσουν το αποτέλεσμα της τέχνης του. Κάθε χρόνο εμπνέεται μία διαφορετική κατασκευή, πάντα όμορφη και εντυπωσιακή. Σ’ αυτήν ήδη αναφερθήκαμε σε άλλη ημερομηνία και αναβάσαμε και το ειδικό  video.

Όμως μία άλλη Φάτνη που αξίζει το κόπο να την επισκεφτείτε είναι αυτή που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στους χώρους του Προσκυνήματος της Παναγίας της Βρυσιώτισσας.

Η μοναχική κοινότητα των «δούλων του Κυρίου και της Αειπαρθένου Μαρίας»  με πολλή φροντίδα και χωρίς να έχουν όλα τα απαραίτητα  υλικά δημιούργησαν μία φάτνη που και αυτή αληθινά εντυπωσιάζει με την ομορφιά της και την τέχνη της. Σας  σας προτείνουμε να την επισκεφθείτε. Μόνο που πρέπει να βιαστείτε, διότι η φάτνη, θα παραμείνει μέχρι την  ημέρα των Θεοφανείων.

Σήμερα ανεβάζουμε ένα video και αυτής της Φάτνης για να σας πείσουμε ότι αξίζει τον κόπο να την επισκεφθείτε.

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος