Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Τήνος
  • Τήνος
  • Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (3)
Pin It

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ

ΤΗΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Σ’ ένα όμορφο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, στο Ναό του Αγίου Νικολάου στη Στενή της Τήνου, έγινε χθες Σάββατο 5 Οκτωβρίου η έναρξη της κατηχητικής χρονιάς.
Τα παιδιά που κατηχούνται στα κατηχητικά κέντρα της Χώρας, της Στενής, της Καλλονής και από όλα τα χωριά στα οποία υπάρχουν παιδιά, συνάχτηκαν με μερικούς γονείς, εφημερίους, μοναχές, κατηχητές και κατηχήτριες στην καθορισμένη ώρα στο Ναό. Παρών στην πρώτη αυτή συνάντηση της νέας κατηχητικής χρονιάς και ο Αρχιεπίσκοπος μας π. Νικόλαος.
Μέσα από ένα ειδικό φυλλάδιο τα παιδιά και όλοι οι παρόντες συμμετείχαν στην ευλογία του νερού, με το οποίο ραντίστηκαν σε ανάμνηση του Μυστηρίου του Βαπτίσματος. Στη συνέχεια αναγγέλθηκε ο Λόγος του Κυρίου, ο οποίος επανέλαβε την ιδιαίτερη αγάπη του θεού για τα παιδιά: « Αφήστε τα παιδιά να έλθουν σε μένα».
Στη Συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος αναζήτησε σιγά- σιγά και με το «σύστημα της μαιευτικής» να ανακαλύψουν τα παιδιά ποιος τους αγαπά στη ζωή αυτή και διαδοχικά ακούστηκαν οι παιδικές τους απαντήσεις: ο μπαμπάς και η μαμά, η γιαγιά και ο παππούς, οι θείες και οι θείοι, ο νονός και η νονά, οι κατηχήτριες και οι κατηχητές, οι ιερείς και ο επίσκοπος. Και τη πιο δυνατή απάντηση έφθασε στο τέλος που ήταν ο Ιησούς Χριστός όπως μας είπε λίγο πριν ο ίδιος στο ευαγγέλιο που ακούσαμε.
Το αποκορύφωμα ήταν να ανακαλύψουν τα παιδιά ότι και ο Ιησούς είναι σήμερα μαζί μας και ένα μικρό παιδί έδειξε σε όλα τα άλλα τον Ιησού παρόντα στο αρτοφόριο του Ναού.
Μετά την τελική ευλογία ψάλαμε ένα ύμνο της Παναγίας, ο Αρχιεπίσκοπος του υπενθύμισε ότι σήμερα Κυριακή γιορτάζουμε την Παναγία την Προστάτισσα της Εκκλησίας στην Τήνο και τα κάλεσε να πάρουν τους γονείς τους και να έρθουν στις 6 το απόγευμα που θα τελέσουμε με κάθε επίσημο τρόπο τη Θεία Λειτουργία.
Όταν τελείωσαν όλα στο Ναό τα παιδιά συνοδευόμενα από τους ιερείς, μοναχές , κατηχητές και κατηχήτριες πήγαν στην μεγάλη ενοριακή αίθουσα τα ενορίας, όπου είχαν ένα πλούσιο κέρασμα και αφού έπαιξαν με χαρά όλα μαζί, επέστρεψαν στις οικογένειές τους παίρνοντας μαζί τους δύο συμβολικά δωράκια.


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος