Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Τήνος
  • Τήνος
  • Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Έκθεση Φωτογραφίας «Αθήνα, Η πόλη μου…» στην Τήνο
Pin It

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Έκθεση Φωτογραφίας «Αθήνα, Η πόλη μου…» στην Τήνο

Το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Έκθεση Φωτογραφίας «Αθήνα, Η πόλη μου…» που φιλοξένησε το Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Αντώνιος», στην Παλλάδα της Τήνου. Η νεανική ομάδα εθελοντών «Νέοι Κάριτας σε Δράση», με την πολύτιμη υποστήριξη της Κάριτας Νάξου – Τήνου, «ταξίδεψε» στο νησί των ανέμων 45 φωτογραφικά έργα προσφύγων και αιτούντων άσυλο από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη, την Αλγερία, το Μαρόκο, την Αίγυπτο, την Ουκρανία, το Πακιστάν και την Γκάνα, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού γύρω από την προσφυγική κρίση.

Οι νέοι εθελοντές, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης (10-24 Αυγούστου 2019) είχαν την ευκαιρία να υποδεχτούν πλήθος επισκεπτών, να τους ενημερώσουν για το πολύπλευρο έργο της Κάριτας καθώς επίσης και για τη δυναμική της ανταπόκριση στις ανάγκες που έχουν ανακύψει τα τελευταία χρόνια λόγω των προσφυγικών ροών. Παράλληλα, μέσω της Έκθεσης, παρουσίασαν μια διαφορετική εικόνα του προσφυγικού, πιο ανθρώπινη, πιο αισιόδοξη και πιο φωτεινή, όπως αποτυπώθηκε μέσα από τα φωτογραφικά «κλικ» των 28 προσφύγων και μεταναστών που συμμετείχαν στο Σεμινάριο Φωτογραφίας του Οργανισμού.

Το δρώμενο στήριξε με την παρουσία του τόσο η τοπική κοινότητα της Τήνου, η οποία δήλωσε συγκινημένη από την προσπάθεια των νεαρών φωτογράφων, όσο και παραθεριστές από την υπόλοιπη Ελλάδα, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Σκωτία, την Πολωνία και τις Φιλιππίνες. Οι επισκέπτες, στο πλαίσιο της Καμπάνιας της Διεθνούς Κάριτας «Μοιράσου το Ταξίδι», κλήθηκαν να μοιραστούν το «ταξίδι» τους, τις εμπειρίες και τα βιώματά τους με τους συνανθρώπους τους κι από κοινού να οικοδομήσουν μια παγκόσμια κοινότητα σεβασμού και αλληλεγγύης, μέσα από την «Κουλτούρα της Συνάντησης».

Οι «Νέοι Κάριτας σε Δράση», μετά το πέρας της Έκθεσης, αναχώρησαν για τον τόπο τους, έχοντας αποκομίσει μία ανεκτίμητη εμπειρία εθελοντικής προσφοράς προς το συνάνθρωπο. Τέλος, εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου και δεσμεύτηκαν να προσθέσουν κι άλλους σταθμούς στο «ταξίδι» της Έκθεσης - μετά την Αθήνα, την Κρήτη και την Τήνο - μεταφέροντας πάντα το Μήνυμα της  Αγάπης.

Η εθελοντική δράση χρηματοδοτήθηκε μερικώς από την «Fellow ship of the Least Coin», ένα παγκόσμιο, οικουμενικό κίνημα προσευχής  για τη Δικαιοσύνη, την Ειρήνη και τη Συμφιλίωση (www.flc.net.ph).Το Σεμινάριο Φωτογραφίας ήταν ενταγμένο  στο πλαίσιο του Προγράμματος  «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ - Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα» που αφορά στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την Κάριτας Ελλάς και χρηματοδοτήθηκε από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Κάριτας Γερμανίας. 

Πηγή: cen.gr

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος