Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Τήνος
  • Τήνος
  • Το Κοινωνώ στη Σχολή και Μονή Ουρσουλινών Τήνου
Pin It

Το Κοινωνώ στη Σχολή και Μονή Ουρσουλινών Τήνου

Η Σχολή και Μονή Ουρσουλινών, από τα πιο σημαντικά νεότερα πολιτιστικά μνημεία των Κυκλάδων, άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του μουσειακού της παραρτήματος σε μια μυσταγωγική λυρική performance

Από τις 19:45 οι επισκέπτες άρχισαν να εισέρχονται στον εκκλησιαστικό χώρο , από όπου ξεκίνησε μια σύντομη ξενάγηση στις κοινόχρηστες αίθουσες της Μονής. Οι επισκέπτες περιηγήθηκαν σε αυτούς τους χώρους και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στο άβατο της τραπεζαρίας των Μοναχών, όπου ακούστηκαν αποσπάσματα ποιημάτων της Μέλπως Αξιώτη. Από εκεί οδηγήθηκαν στο αίθριο,γύρω από το κεντρικό πηγάδι όπου οι μουσικοί ΄στεκόμενοι αντικριστά ξεκίνησαν την performance .

Η μεσόφωνος Αναστασία Κότσαλη και ο σαξοφωνίστας Guido De Flaviis παρουσίασαν αποσπάσματα απο τα έργα Φόνισσα και Forget me not του Γιώργου Κουμεντάκη και απο την όπερα Orfeo του Claudio Monteverdi. Mελωδίες απώλειας, μνήμης και απουσίας γυναικών πλημμύρισαν το αίθριο και συνδιαλέκτηκαν με την συναρπαστική ιστορία του σε μια μυσταγωγική παράσταση που διήρκεσε για 40 λεπτά .

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους καλλιτέχνες Anastasia Kotsali ,τον Guido De Flaviis για αυτήν την χτεσινή εμπειρία στο αίθριο της Μονής καθώς και τον συνθέτη των έργων Γιώργος Κουμεντάκης / Giorgos Koumendakis
Επίσης ευχαριστούμε την Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου για τη παραχώρηση του ιστορικού αυτού χώρου, στις εικαστικές εκθέσεις και δράσεις του Κοινωνώ όλα αυτά τα χρόνια και όλες τις ξεναγούς και επιστάτες της Μονής.



Πηγή: tinos today.gr

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος