Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Τήνος
  • Τήνος
  • Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ-ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ
Pin It

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ-ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ

Και η δεύτερη ημέρα εργασιών της Ιεραρχίας – εφημερίων άρχισε με τη Θεία Λειτουργία η οποία τελέστηκε στο Μοναστηριακό Ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα της Χώρας Τήνου.

Στη Θεία Λειτουργία προίστατο ο Σεβασμιότατος π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος, Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών Αθηνών και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος.

Το πρόγραμμα των εργασιών άρχισε με μία δεύτερη εισήγηση του εισηγητή π.  Fabio  Atard, ο οποίος συνέχισε την ανάπτυξη του θέματος και χάρη στην ειδικότητά του και την ευγλωττία του καθήλωσε τους πάντες για μία ώρα χωρίς να προκληθεί κόπωση.

Δόθηκε η δυνατότητα να γίνει και πάλι εργασία σε ομάδες με σκοπό να δοθεί η δοθεί η ευκαιρία να εκφράσουν τη γνώμη τους και να παρουσιάσουν συγκεκριμένες προτάσεις όλοι οι παρόντες.

Πριν το μεσημεριανό φαγητό οι υπεύθυνοι τω ομάδων παρουσίασαν στην ολομέλεια τα αποτελέσματα της εργασίας τους.

Στις απογευματινές  εργασίες προήδρευσε ο Σεβασμιότατος π. Ιωάννης Σπιτέρης Αρχιεπίσκοπος της Κερκύρας και Ιονίων Νήσων και Αποστολικός Τοποτηρητής του Αποστολικού Βικαριάτου της Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα ο π.  Fabio παρουσίασε την Τρίτη εισήγηση του και δόθηκε και πάλι η δυνατότητα στους παρόντες να ζητήσουν διευκρινήσεις για όσα άκουσαν.

Tο απόγευμα  οι Αρχιερείς και οι ιερείς πήγαν στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα  όπου στις 7.30 τελέστηκε η ειδική παραδοσιακή της Τήνου Παράκληση προς τιμήν της Παναγίας.

Αργά το βράδυ οι Ιεράρχες και οι εφημέριοι είχαν την ευκαιρία να έχουν μία φιλική  συνάντηση με εκπροσώπους της νεολαίας.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος