Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Τήνος
  • Τήνος
  • Υπαίθριος Δρόμος του Σταυρού από τη Στενή στην Ποταμιά Τήνου
Pin It

Υπαίθριος Δρόμος του Σταυρού από τη Στενή στην Ποταμιά Τήνου

Την Μεγάλη Τρίτη (23 Απριλίου 2019) πραγματοποιήθηκε ο υπαίθριος Δρόμος του Σταυρού στην Ποιμαντική Ενότητα Στενής που φέτος ένωσε τα χωριά της Στενής και της Ποταμιάς. Όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια αυτή η θρησκευτική ακολουθία λαμβάνει μέρος ανάμεσα σε δύο χωριά της Ποιμαντικής Ενότητας (το 2017 Μυρσίνη - Στενή, το 2018 Κέχρος - Στενή) έτσι ώστε οι ενορίτες να συμμετάσχουν μαζί στην κοινή προσευχή και μελέτη της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ένας μεγάλος αριθμός των πιστών (πάνω από 100) των διαφόρων χωριών της ενορίας διάνυσε τα περίπου 2,7 χιλιόμετρα από το ναό του Αγίου Νικολάου Στενής ως το ναό της Παναγίας του Καρμήλου Ποταμιάς μελετώντας και ψέλνοντας ύμνους κατά τη διάρκεια των 14 Στάσεων που αποτελούν το Δρόμο του Σταυρού. Τα παιδιά συνοδευμένα από τις αδελφές μοναχές έφεραν τον ιερό σταυρό, τις εικόνες των Στάσεων και τις δάδες. Οι ιερείς διάβαζαν τα αντίστοιχα κείμενα της Αγίας Γραφής και οι νέοι διάβαζαν τα κείμενα της μελέτης. Όλοι οι πιστοί μαζί απάγγελλαν μια προσευχή στο τέλος της κάθε στάσης. Με αυτόν τον τρόπο, κατά τη διάρκεια 1,5 ώρας λιτανείας, ο χριστιανικός λαός συνόδευσε τον Κύριό του στις πιο οδυνηρές στιγμές του Ιερού Πάθους του.

Π.φ.b

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος