Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Τήνος
  • Τήνος
  • Δεν υπάρχει αγάπη χωρίς προσευχή
Pin It

Δεν υπάρχει αγάπη χωρίς προσευχή

Την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Μοναστηριακό  Ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα της Χώρας Τήνου, για έβδομη  συνεχόμενη χρονιά, διήμερο προσευχής για την πνευματική ενίσχυση  των έργων αγάπης  της Κάριτας Νάξου-Τήνου.

Με βάση ένα πρόγραμμα που  είχε ετοιμάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Κάριτας κλήθηκαν οι πιστοί να στηρίξουν το έργο της  και με τη δύναμη της προσευχής τους.

Το διήμερο άρχισε με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας την οποία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπός μας π. Νικόλαος και συλλειτούργησαν μαζί του ο π. Δημήτριος , ο π. Ιωσήφ και ο π. Μάρκος Βιδάλης.

Στη διάρκεια της πρώτης ημέρας έγινε και η απαγγελία του ροδαρίου, ομιλία από τον π. Φραγκίσκο Βιδάλη ο οποίος παρουσίασε το Μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου για την Τεσσαρακοστής του 2019 με θέμα: «Ας έλθουμε κοντά στα αδέλφια μας  που αντιμετωπίζουν δυσκολίες», η έκθεση και προσκύνηση του Παναχράντου Μυστηρίου και η ημέρα ολοκληρώθηκε με την   τέλεση της Ακολουθίας του Εσπερινού.

Το όλο πρόγραμμα άρχιζε στις 6 το απόγευμα και ολοκληρωνόταν στις 9 το βράδυ

Η δεύτερη  ημέρα ξεκίνησε και πάλι  με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας από το Σεβασμιότατο  Αρχιεπίσκοπο και μαζί του συλλειτούργησε ο π. Μάρκος Φώσκολος, ο π. Φερνάνδος  Bravo και ο π.  Μάρκος Βιδάλης. Ακολούθησε η απαγγελία του Αγίου Ροδαρίου, η μελέτη  των παθών του Κυρίου, η ομιλία από τον π. Μάρκο Φώσκολο με θέμα: ¨Ας μοιραστούμε  τα υλικά και πνευματικά αγαθά μας», ακολούθησε η έκθεση και η προσκύνηση του Παναχράντου  Μυστηρίου και η δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε και πάλι με την Ακολουθία του Εσπερινού.  

Έτσι ολοκληρώθηκε το έβδομο διήμερο προσευχής με μία ποικιλία ιεροτελεστιών που βοήθησε  όλους τους παρόντες να καταλάβουν ότι, δεν είναι δυνατόν ο χριστιανός από μόνος να κάνει έργα αγάπης του  είναι απαραίτητη η δύναμη της προσευχής. Αυτή είναι η πεποίθηση της Κάριτας Νάξου-Τήνου γι’ αυτό και επιμένει στη ετήσια διοργάνωση του διήμερου προσευχής.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τους διοργανωτές και αυτά τα συγχαρητήρια δεν τα δίνουμε μόνο μέσω αυτού του δημοσιεύματος,  αλλά δόθηκαν ιδιαίτερα  με την αθρόα συμμετοχή των πιστών που απέδειξαν ότι συμμερίζονται απόλυτα τη σκέψη και το έργο της Κάριτας. 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος