Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Τήνος
  • Τήνος
  • Μια φροντίδα που χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας
Pin It

Μια φροντίδα που χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας

Χθες Παρασκευή 8 Ιουνίου ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άγιος Φραγκίσκος» στη περιοχή Πεντόστρατο Μέσης της Τήνου.

Στη περίπου μια ώρα παρουσίας του στο χώρο απόλαυσε παρέα με τους λιγοστούς ωφελούμενους τον πρωινό καφέ συζητώντας για θέματα της επικαιρότητας και είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι για τις όμορφες στιγμές που περνούν οι ηλικιωμένοι/ες στο χώρο αυτό. Ταυτόχρονα η εργαζόμενη που ήταν παρούσα παρουσίασε το έργο της δομής αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Το κτίριο από την αρχή έναρξης λειτουργίας του ΚΗΦΗ και ως σήμερα είχε παραχωρηθεί δωρεάν στη Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση (αρχικά Εξωμβούργου και σήμερα) Δήμου Τήνου ως μια συνεισφορά της Καθολικής Αρχιεπισκοπής για τη φροντίδα της τρίτης ηλικίας. Τους τελευταίους μήνες υπήρξε πρόθεση το κτίριο που στο παρελθόν ήταν Φραγκισκανικό μοναστήρι να επαναλειτουργήσει ως χώρος διαμονής του νέου γυναικείου τάγματος που θα εγκατασταθεί στη Τήνο και χρειάζεται ένα κατάλληλο χώρο για να εγκατασταθεί.

Προκειμένου να μη τεθεί σε κίνδυνο η συνέχιση λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων τόσο για τους ωφελούμενους όσο και για τους εργαζόμενους, η Καθολική Αρχιεπισκοπή τελικά θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου έως ότου άλλος κατάλληλος χώρος βρεθεί για τη στέγασή του ενώ μένει βέβαια να αναζητηθεί εναλλακτικός χώρος για τη φιλοξενία της μοναχικής κοινότητας των «Δούλων της Παναγίας».

Ο Σεβασμιότατος επιπλέον διαπίστωσε ότι είναι αναγκαίο και ευχήθηκε να καλυφθούν το συντομότερο δυνατό οι ελλείψεις που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό και να διευθετηθεί η δυσκολία μετακίνησης ώστε να αυξηθεί η φροντίδα αλλά και ο αριθμός των ατόμων που συμμετέχουν στο ΚΗΦΗ. Όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει είναι μία καλή φροντίδα προς τη τρίτη και τέταρτη ηλικία που χρειάζεται να ενισχυθεί και αξίζει να υποστηριχθεί από όλους !

 

 
Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος