Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Τήνος
  • Τήνος
  • Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΑΓΙΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ
Pin It

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΑΓΙΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΙ  ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

Η τοπική μας Εκκλησία έκλεισε το μήνα  Μάιο, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία με τη τέλεση της γιορτής της επισκέψεως της Παναγίας στην Αγία Ελισάβετ που χθες γιόρτασε όλη η Εκκλησία.

Όπως κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα, η Θεία Λειτουργία τελέστηκε για τις ιερατικές και μοναχικές κλήσεις. Όπως πάντα προΐστατο ο Αρχιεπίσκοπός μας π. Νικόλαος με τον οποίο συλλειτούργησαν ο υπεύθυνος του Προσκυνήματος της Παναγίας της Βρυσιώτισσας π. Φραγκίσκος Βιδάλης, ο εφημέριος Χώρας  Τήνου π. Μάρκος Φώσκολος και οι δύο Ιερομόναχοι του Ενσαρκωμένου Θείου Λόγου Πατέρες: Φερνάνδος και Ιάκωβος.

Η Εκκλησία μας συνεχίζει να ζητά τη μεσιτεία προς τον Υιό της Ιησού Χριστό,  για να μη στερηθεί από μοναχούς, μοναχές και ιερείς. Εκεί στο γάμο της Κανά, με τη δική της παρέμβαση στον Ιησού, οι νεόνυμφοι και οι συνδαιτυμόνες, που ήταν μια εικόνα καράς και ευτυχίας της Εκκλησίας, δεν στερήθηκαν το κρασί που συμβόλιζε το Μυστήριο της Ευχαριστίας που γεννά και τρέφει την Εκκλησία.

Η Παναγία τον τελευταίο καιρό μας κάνει όμορφες εκπλήξεις και πολύ σύντομα η τοπική μας Εκκλησία θα ενημερωθεί για νέες  όμορφες εκπλήξεις που είναι  η  πραγματοποίηση των λόγων του Κυρίου: «Κτυπάτε και θα σας ανοιχθεί, ζητάτε και θα λάβετε». Εμείς δεν γνωρίζουμε πότε θα μας δοθεί και πότε θα λάβουμε, πιστεύουμε όμως ότι  και θα λάβουμε και  θα μας ανοιχθεί.

Όπως φαίνεται ο Κύριος και  πάλι θα μας  και πάλι θα μας ανοίξει την πόρτα που εμείς κτυπάμε με τη προσευχή μας.

 
Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος