Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Τήνος
  • Τήνος
  • 28η Χρονιά παρουσίας των Λεοντείων στην Τήνο
Pin It

28η Χρονιά παρουσίας των Λεοντείων στην Τήνο

Και τα δύο Σχολεία των Μαριανών Αδελφών, η Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης και η Λεόντειος Σχολή Αθηνών, για είκοσι οχτώ (28) συναπτά έτη επισκέπτονται ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αιγαίου, το νησί που ακτινοβολεί το λευκό του φωτός και το μπλε του Αιγαίου, αυτό με τα περισσότερα ίσως χωριά, την Τήνο. Στόχος της εξόρμησης αυτής είναι να μπορέσουν τα παιδιά μας να θαυμάσουν την ομορφιά του συγκεκριμένου νησιού, να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, να πληροφορηθούν την ιστορία του ευλογημένου αυτού μέρους, και γιατί όχι, να γευτούν τις ιδιαίτερες και ξεχωριστές νοστιμιές, οι οποίες ξεχωρίζουν για την εξαιρετική τους ποιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, και κατά τη φετινή σχολική χρονιά τριακόσιοι (300) μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία μέσω μιας διήμερης εκδρομής να γνωρίσουν το μαγευτικό νησί με τα υπέροχα χρώματα, το νησί που αποπνέει τη γλυκύτητα της Μεγαλόχαρης. Πιο συγκεκριμένα, η επίσκεψή τους στο νησί ξεκίνησε με την ξενάγηση στο Μουσείο της Τήνου, στο οποίο είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά γλυπτά και ζωγραφικά έργα σπουδαίων δημιουργών. Στη συνέχεια, έλαβε χώρα μία μικρή ξενάγηση στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας, από τον κ. Ιωάννη Ψάλτη, κατά την οποία πληροφορηθήκαν για την εύρεση της εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, για την κατασκευή του Ναού, καθώς και για ορισμένα από τα θαύματα της Παναγίας. Μετά την επίσκεψή τους στον Ναό, ακολούθησε αγώνας βόλεϊ και μπάσκετ με το Γυμνάσιο της Τήνου, καθώς και περιπλάνηση στα σοκάκια της χώρας.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της διαμονής τους, αφού παρακολουθήσαν τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας, επισκεφθήκαν τα χωριά Κουμάρος και Βωλάξ. Και τα δύο αυτά παραδοσιακά χωριά χάρη στην απαράμιλλη ομορφιά τους δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες τους να γεμίζουν με όμορφες αναμνήσεις και να πληροφορούνται για τις δράσεις των μόνιμων κατοίκων τους. Ειδικότερα δε στο δεύτερο δίνεται, παράλληλα, και η ευκαιρία να παρατηρήσουν γνωστά ποιήματα εξεχουσών προσωπικοτήτων που είναι γραμμένα στις πόρτες και στους τοίχους ορισμένων σπιτιών.

Η διαμονή στην Τήνο υπήρξε, κατά κοινή ομολογία, συναρπαστική και ενδιαφέρουσα και όλα τα παιδιά εξέφρασαν την ελπίδα η επίσκεψη και των δύο Σχολείων να συνεχιστεί για πολλά ακόμα χρόνια, ώστε να μπορούν να απολαύσουν το υπέροχο αυτό μέρος και οι επερχόμενες τάξεις.

Πηγή: tinostoday

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος