Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Τήνος
  • Τήνος
  • ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΝΟΥΝΤΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ
Pin It

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΝΟΥΝΤΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

Χθες 8 Μαΐου 2018 ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Σεβασμιοτάτου Αποστολικού Νουντσίου στην Καθολική Εκκλησία στην Τήνο.

Ο Σεβασμιότατος Νούντσιος είχε την ευκαιρία να προΐσταται στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Παναγίας της Βρυσιώτισσας που τελέστηκε την Κυριακή 6 Μαΐου με δισαρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Μαζί του συλλειτούργησαν: ο Αρχιεπίσκοπος μας π. Νικόλαος και όλοι οι ιερείς που υπηρετούν στην Τήνο.  Συμμετείχε ένα μεγάλο πλήθος ευλαβών της Παναγίας από όλα τα χωριά και την πόλη της Τήνου, αλλά και τη Σύρο και την Αθήνα. Ιδιαίτερα από τη Σύρο ο Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών Σύρου, όπως κάνει συχνά, οργάνωσε προσκύνημα-εκδρομή ευλαβών της Παναγίας με σκοπό να συμμετάσχει στην πανήγυρη.

Ο Αποστολικός Νούντσιος είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τις τέσσερις μεγαλύτερες ποιμαντικές ενότητες των ενοριών μας, να τελέσει τη Θεία λειτουργία και να συναντηθεί με τους ενοριακούς συμβούλους και τους άλλους ενοριακούς θεσμούς. Συναντήθηκε με όλους τους ιερείς της Τήνου, αλλά και τους λιγοστούς ιερομονάχους της τοπικής Εκκλησίας και συλλειτούργησε μαζί τους στο παρεκκλήσιο της Μονής Ουρσουλινών στο Πασακρωτήρι Τήνου. Παρούσα και η αδελφή Θηρεσία η οποία ήταν η άξια «οικοδέσποινα» του φιλοξενουμένου μας  στο νησί της Τήνου.

Ο Αποστολικός Νούντσιος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις  δημοτικές αρχές, πρώτου και δευτέρου βαθμού και να ασπασθεί την Εικόνα της Παναγίας στο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Η επίσκεψή του ήταν μια όμορφη ευκαιρία να γνωρίσει τη ζωή της τοπικής μας Εκκλησίας και να νοιώσει την όμορφη και παραδοσιακή φιλοξενία  και ενότητα του λαού της Τήνου γενόμενος δεκτός με κάθε επισημότητα.

Τον ευχαριστούμε, διότι η όλη παρουσία του στο νησί της Τήνου ήταν μια επάξια εκπροσώπηση του Αγίου Πατέρα Πάπα Φραγκίσκου στην απλότητα, ταπεινότητα και αυθόρμητη ανθρώπινη επικοινωνία με το λαό του Θεού.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν, ώστε η επίσκεψή του στο νησί της Τήνου να  γίνει ευχάριστη και ελκυστική.

Ευχαριστούμε  τέλος τις ακτοπλοϊκές Εταιρείες FAST FERRIES και GOLDEN STAR FERRIESγια την άψογη εξυπηρέτηση του υψηλού επισκέπτη μας κατά το ταξίδι από Ραφήνα προς Τήνο και της επιστροφής του στη Ραφήνα.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος