Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Τήνος
  • Τήνος
  • ΔΩΡΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ
Pin It

ΔΩΡΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ

Χθες, τελευταία Πέμπτη του μήνα, όπως κάθε μήνα τελέστηκε η  Θεία Λειτουργία στο Θεομητορικό Προσκύνημα της Παναγίας στο Βρυσί  για τις ιερατικές και μοναχικές κλήσεις. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος και ο Γενικός Βικάριος της Αρχιεπισκοπής π. Φραγκίσκος Βιδάλης

Η Εκκλησία γιόρταζε τα αθώα νήπια  που σκότωσε ο σκληρός και άμυαλος Ηρώδης με το σκεπτικό ότι έτσι  θα εξαφανίσει από τη γη και το νεογέννητο Σωτήρα του κόσμου. Ο ανόητος πίστεψε ότι υπάρχει άνθρωπος πάνω στη γη  που να μπορεί να τα βάλει με το Θεό και να βγει νικητής.

Στην αρχή της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τους παρόντες να προσευχηθούν, εκτός από το σκοπό που προσευχόμαστε κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα στο Βρυσί, και για τους συζύγους Ματθαίο και Καρμέλα Βιδάλη που χθες, με τη συμμετοχή τους στη Θεία Λειτουργία, γιόρτασαν το χρυσό ιωβηλαίο του γάμου τους.

«Σας ζητώ, αδελφοί μου και αδελφές μου να προσευχηθούμε σ’ αυτή τη Θεία Λειτουργία και για τους δύο συζύγους που είναι εδώ παρόντες και γιορτάζουν τα πενήντα χρονιά γάμου τους. Είναι οι γονείς του π. Φραγκίσκου: ο Ματθαίος και η Καρμέλα. Ευχαριστούμε το Θεό για όλα τα δώρα που έκανε  στους δύο αυτούς συζύγους και στην οικογένειά τους αλλά ευχαριστούμε και τους δύο αυτούς γονείς για το δώρο που έκαναν στην Εκκλησία προσφέροντας  το μοναδικό γιό τους στην υπηρεσία του Ευαγγελίου και της Εκκλησίας.

Τους ευχόμαστε να ζήσουν δίνοντας παράδειγμα της ενότητας τους και εκτός από το χρυσό ιωβηλαίο που γιορτάζουν σήμερα να γιορτάσουν, με την ευλογία και τη χάρη του Θεού, και το πάγχρυσο  ιωβηλαίο των 75 χρόνων του γάμου τους».

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος