Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Τήνος
  • Τήνος
  • ΑΡΧΙΣΕ Η ΝΕΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ
Pin It

ΑΡΧΙΣΕ Η ΝΕΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ


Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, εορτή της Παναγίας του Ροδαρίου άρχισε η νέα κατηχητική χρονιά και για τα τρία κατηχητικά κέντρα της Τήνου: της Χώρας, της Στενής και της Καλλονής.

Ήταν παρόντα 60 παιδιά με τις κατηχήτριές, τους κατηχητές και γονείς που συνόδεψαν ιδιαίτερα τα πιο μικρά παιδιά.

Πριν στην πρώτη αυτή συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπός μας, π. Νικόλαος, ο Εφημέριος της ποιμαντικής ενότητας Χώρας Τήνου π. Μάρκος Φώσκολος και ο εφημέριος της ποιμαντικής ενότητας Στενής π. Ιωάννης Σκλάβος

Η όλη σύναξη τελέστηκε με βάση το τυπικό που προβλέπει το «εγκόλπιο του εφημερίου.

Στην αρχή όλοι έψαλαν τον εξής ύμνο στο Άγιο Πνεύμα:

Επωδός:Πνεύμα Πανάγιον, ελθέ (2)

Παράκλητε αγαθέ, και ζωής χορηγέ (2)

1.- Μες τις καρδιές των μαθητών σου,

κατέβα Πνεύμα του φωτός,

και σαν τη μέρα τη μεγάλη

της πρώτης της Πεντηκοστής

κατήχησε και μας (2)

2.- Κατέβα, Πνεύμα  της αλήθειας,

έλα κατοίκησε σε μας.

Αγίασε μας με το φως σου

και χάρισέ μας με αγάπη,

τα Δώρα τα Επτά.(2)

Στη συνέχει έγινε ο χαιρετισμός από τον Αρχιεπίσκοπο, ακολούθησε η δέηση  και μετά διαβάστηκε η περικοπή από το Ευαγγέλιο από τον Ευαγγελιστή Λουκά (18,15-17).

Στη συνέχεια διαβάστηκε η περικοπή του Ευαγγελίου και ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος, μίλησε στα παιδιά εξηγώντας την περικοπή και ζητώντας στους παρόντες γονείς όχι μόνο να μην εμποδίζουν τα παιδιά τους να έρχονται στο κατηχητικό για να συναντούν τον Κύριο, αλλά και να τα συμβουλεύουν να μην απουσιάζουν τόσο στο κατηχητικό που θα γίνεται τα τρία Σάββατα κάθε μήνα όσο και όλες τις Κυριακές του μήνα που τα παιδιά θα ακούνε τον προσαρμοσμένο και σ’ αυτά λόγο του Κυρίου κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Τους ζήτησε να είναι όλα παρόντα τόσο τα τρία Σάββατα στο κατηχητικό τους κέντρο όσο και όλες τις Κυριακές στον ενοριακός του ναό για να συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία και να ακούν τον κατηχητικό λόγο του λειτουργούντα ιερέα.

Με την ευκαιρία που η έναρξη του κατηχητικού έγινε στις 7 Οκτωβρίου ημέρα της εορτής της Παναγίας του Ροδαρίου, ο Αρχιεπίσκοπος τους μίλησε για το ροδάριο που είναι η αγαπημένη προσευχή της Μητέρας Παναγίας και δείχνοντας την κορωνέτα του ροδαρίου, τους είπε ότι όλοι μαζί; επίσκοπος, ιερείς, κατηχήτριες, κατηχητές και γονείς πρέπει να είμαστε ενωμένοι μεταξύ πάντα αλλά και ιδιαίτερα για το κατηχητικό έργο και να αποτελούμε με τη βοήθεια της Παναγίας ένα ζωντανό ροδάριο.

Ακολούθησε η ευλογία του νερού, ο ραντισμός, οι δεήσεις των πιστών και η τελική ευλογία του Αρχιεπισκόπου.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα παιδιά που για πρώτη φορά έρχονται στο κατηχητικό και ο π. Μάρκος Φώσκολος έδωσε οδηγίες για τα παιδιά που κατηχούνται στην Ενορία του Αγίου Νικολάου της Χώρας Τήνου  και τους παρέδωσε το εγκόλπιο του κατηχητικού και τα βιβλία τα οποία και θα βοηθήσουν τα παιδιά για την κατήχηση.

Με την ευχή για μια καλή συνεργασία μεταξύ εφημερίων, κατηχητριών και κατηχητών και γονέων ολοκληρώθηκε όλη σύναξη της έναρξης της κατηχητικής χρονιάς 2017-2018.

Πριν αποχωρήσουν έλαβαν ένα ωραίο κέρασμα όλοι οι παρόντες.

Καλή κατηχητική χρόνια!

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος