Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Τήνος
  • Τήνος
  • Η ΑΡΧΗ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ
Pin It

Επιστολή των Ακαδημιών Καλών Τεχνών Φλωρεντίας, Παλέρμου και  Ρώμης

 

Προς τον Σεβασμιότατο π. Νικόλαο,
Αρχιεπίσκοπο Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

Τήνος, 8 Σεπτεμβρίου 2017

 

Σεβασμιότατε π. Νικόλαε,

επιθυμούμε να Σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για τη συνάντηση που θελήσατε να μας παραχωρήσετε στις 7 Σεπτεμβρίου 2017.

Ως εκπρόσωποι των Ακαδημιών Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, Αθήνας, Παλέρμου, Καράρας, Γρενάδας, Μαδρίτης, Κωνσταντινούπολης, Ρώμης, ήδη από το 2013 έχουμε επιλέξει την Τήνο ως ιδανική έδρα για να διοργανώσουμε επιμορφωτικές ομάδες εργασίας συναφείς με τις μακρές καλλιτεχνικές παραδόσεις του νησιού, εν πρώτοις τη γλυπτική, καθώς και διαπολιτισμικών συναντήσεων στα πλαίσια των υψηλών προδιαγραφών και προγραμμάτων των Ακαδημιών μας.

Το πρόγραμμα μας International Summer Academy of Fine Arts προτίθεται να ριζωθεί σε αυτή την καταπληκτική περιοχή, η οποία έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως κληρονομιά της ανθρωπότητας, και – μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας, της μελέτης των παραδοσιακών γνώσεων, της ευρηματικότητας, της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και συνύπαρξης, της διεθνούς έλευσης στο νησί καθηγητών, φοιτητών, καλλιτεχνών κι ερευνητών – να προωθήσει τον πολιτισμό της ειρήνης και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η ευκαιρία, που Εσείς μας προσφέρατε, να επισκευθούμε το Συγκρότημα των Ουρσουλινών μοναζουσών στα Λουτρά, το οποίο ήταν ενεργό ως Σχολή εξαίρετης ευρωπαϊκής παιδείας μέσα στην καρδιά της Μεσογείου, μας επέτρεψε να διαπιστώσουμε πόσο αυτό το Συγκρότημα, λόγω του ιστορικο-πολιτισμικού και περιβαλλοντικού πλούτου του, φανερώνει πλήρως την κλήση να καταστεί κέντρο για δραστηριότητες έρευνας, εκπαίδευσης και εκθέσεων διεθνούς επιπέδου.

Είμαστε γι' αυτό ευγνώμονες προς τη Σεβασμιότητά σας για την προθυμία να μας παραχωρήσετε ήδη αμέσως, τους προσβάσιμους χώρους της πρώην Μονής, για τη διοργάνωση ομάδων εργασίας και πολιτισμικών γεγονότων που έχουν συνάφεια με το πρόγραμμά μας.

Ευχόμαστε η προοπτική της International Summer Academy of Fine Arts να μπορέσει να συμβάλλει στο να εστιαστεί η προσοχή των αρμόδιων Αρχών το έργο της έναρξης μια άμεσης αποκατάστασης του Συγκροτήματος του Ουρσουλινών και την επακόλουθη αξιοποίηση αυτού του αξιολογότατου πολιτισμικού αγαθού, το οποίο όμως βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κατάσταση ισχυρούς φθοράς.

Ευχόμαστε επίσης, αυτό να είναι το σημείο αφετηρίας για μια καρποφόρα συνεργασία, στην κοινή θέληση το νησί της Τήνου να μπορέσει να εξασφαλίσει μια διεθνή αναγνώριση ως κληρονομιά ύψιστης σημασίας και θέσης μέσα στον μεσογειακό πολιτισμό, καθώς και να αποτελέσει πρόσφορη ευκαιρία στο να αναδειχθεί εκ νέου η κεντρικότητα του πολυχιλιετούς πολιτισμού των Κυκλάδων και της Μεσογείου διαμέσω της τέχνης, της γνωριμίας, της εκπαίδευσης των νέων γενεών.

Σας παρακαλούμε να δεχθείτε, Σεβασμιότατε, την έκφραση της υψηλής εκτίμησής μας.

 

Οι εκπρόσωποι των Ακαδημιών Καλών Τεχνών
της Φλωρεντίας (καθηγήτριες Anna Luppi και Alessandra Porfidia),
Παλέρμου(καθηγήτρια Maria Antonietta Malleo),
Ρώμης (καθηγήτρια Patrizia Bisonni).

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος