Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Τήνος
  • Τήνος
  • «Πάντα με το χαμόγελο»
Pin It

«Πάντα με το χαμόγελο»

«Πάντα με το χαμόγελο». Αυτή είναι η προτροπή του Πάπα Φραγκίσκου προς μία ομάδα νέων, ενθαρρύνοντάς τους να κοιτάνε πάντα μπροστά. «προς αυτή τη χαρά που είναι ο Ιησούς».

Ο Ποντίφικας συναντήθηκε την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017, ξαφνικά μπροστά από τον Οίκο Santa Marta στο Βατικανό, με μια ομάδα 165 ατόμων που είχαν λάβει το χρίσμα αλλά και που επρόκειτο να λάβουν το χρίσμα – νέους και νέες - της επισκοπής του Chiavari, της Λιγουρία, που είχαν έρθει για προσκύνημα στη Ρώμη. Αυτό ανακοίνωσε η Αγία Έδρα, η οποία δημοσίευσε τις φωτογραφίες της συνάντησης.

Οι νέοι συνοδεύονταν από τον επίσκοπό τους, τον σεβασμιότατο Alberto Tanasini και από μερικούς ιερείς. «Μου αρέσει να μιλάω με τους νέους, επειδή οι νέοι είναι πολύ χαρούμενοι, έχουν μεγάλη επιθυμία για ζωή», είπε ο Πάπας, σύμφωνα με αυτά που αναφέρει το site«Vatican Insider». «Όταν ένας νέος είναι λυπημένος, τι συμβαίνει μέσα στην καρδιά του;», ρώτησε ο Ποντίφικας.

Μετά από πρόσκληση ενός νεαρού κοριτσιού να επισκεφτεί το Chiavari, ο Φραγκίσκος απάντησε: «Πρώτα όμως θα πρέπει να μάθω τη διάλεκτο της Γένοβας!». Μεταξύ των δώρων που προσφέρθηκαν στον Πάπα δεν έλειπε κι ένα μικρό βάζο με πέστο αλά genovese.

Η σύντομη συνάντηση μπροστά στον «Domus Santa Marthae» τελείωσε με την απαγγελία της προσευχής Χαίρε Μαρία.

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, ο Πάπας συναντήθηκε πάντα στο Βατικανό, με μια ομάδα προσκυνητών προερχόμεη από την αρχιεπισκοπή του Μονάχου και την Frisinga, της Γερμανίας.

Η Ομάδα, συνοδευόμενη από τον γενικό Βικάριο, τον σεβασμιότατο Peter Beer, αποτελούταν από μητέρες που μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους και από τα παιδιά τους. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της βαυαρικής αρχιεπισκοπής, ο Ποντίφικας είχε μια σύντομη ευχάριστη συνάντηση με τις μαμάδες και τα μικρά παιδιά τους τα οποία τραγούδησαν για εκείνον. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ευλογία του. (pdm)

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος