Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Τήνος
  • Τήνος
  • ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΗΧΗΤΡΙΩΝ-ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ-ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
Pin It

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΗΧΗΤΡΙΩΝ-ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ-ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ


Μετά από πρόσκληση του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου π. Νικολάου, πραγματοποιήθηκε, χθες βράδυ 5 Ιουλίου 2017, συνάντηση των Κατηχητριών-κατηχητών-εφημερίων και του Αρχιεπισκόπου στην Ενορία Στενής Τήνου.

Η έναρξη της συνάντησης έγινε στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου με την ακολουθία του Λόγου.

Στη συνέχεια στην ενοριακή αίθουσα, και μετά από μία σύντομη εισαγωγή του Αρχιεπισκόπου, έγινε εκτίμηση του έργου που προσφέρεται στα τρία κατηχητικά κέντρα της Τήνου και στο ενοριακό κατηχητικό κέντρο της  Μυκόνου. Η προσφορά κρίθηκε καλή και οργανωμένη με μία πολύ ικανοποιητική συμμετοχή των παιδιών στην κατήχηση.

Εξετάστηκαν όλα τα αίτια για την σημερινή κατάσταση και συμμετοχή των παιδιών στην κατήχηση  και στη ζωή της Εκκλησίας και διαπιστώθηκε ότι ακόμη χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους των γονέων που πολλοί δυστυχώς δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι με το βάπτισμα των παιδιών τους έχουν δεσμευθεί να είναι οι πρώτοι τους κατηχητές.

Η συζήτηση διακρίθηκε για την ελεύθερη γνώμη των παρόντων και ακούστηκαν τα θετικά και αρνητικά  δεδομένα που αντιμετωπίζονται στη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται, ώστε να προσφέρεται ένα καλά οργανωμένο κατηχητικό έργο. Δεν έλειψε ακόμη και η καταλογή ευθυνών.

Είναι σε όλους γνωστό ότι η  τοπική Εκκλησία μας από το έτος  1993 έχει στην πρώτη θέση  της ποιμαντικής δραστηριότητας την κατήχηση όλων των ηλικιών.

Όλοι οι παρόντες ενημερώθηκαν και πάλι από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο για την προσεχή πανελλήνια συνάντηση των κατηχητών που προβλέπεται να γίνει στη Σύρο από τις 28-31 προσεχούς Αυγούστου. 

Η όλη  Συνάντηση ολοκληρώθηκε με δείπνο αγάπης που πρόσφερε ο Αρχιεπίσκοπος, ευχαριστώντας όλους εκείνους που με τόση καλή θέληση και προθυμία  εργάζονται και συνεργάζονται στο κατηχητικό έργο της τοπικής Εκκλησίας μας.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος