Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Τήνος
  • Τήνος
  • ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Pin It

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Η Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο ο οποίος, όπως μας βεβαίωσε και ο ίδιος τηλεφωνικώς,ζήτησε και εξασφάλισε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης το ποσό των 200.000 ευρώ, για τη χρηματοδότηση της Μελέτης Αποκατάστασης – Αναδιαρρύθμισης του Κτηρίου Παλαιάς Μονής Ουρσουλινών, Λουτρών Τήνου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης έκανε δεκτό το αίτημα του Περιφερειάρχη και με απόφασή του, η μελέτη εντάσσεται προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Τώρα ένα όνειρο χρόνων γίνεται σιγά-σιγά πραγματικότητα για το νησί της Τήνου και όχι μόνο.

Το ενδιαφέρον που έχουν δείξει επώνυμοι καλλιτέχνες από τη Χώρα μας και η Ακαδημία Καλών  Τεχνών της Φλωρεντίας, σε συνεργασία με άλλα Πανεπιστήμια της Ευρώπης, ανοίγει νέες προοπτικές για το κτηριακό συγκρότημα της  πρώην Μονής και Σχολής Ουρσουλινών. Μέσα στον Ιούλιο προβλέπεται στην Τήνο συνάντηση με  εκπροσώπους της Ακαδημίας των Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας για να μελετηθεί η δυνατότητα άμεσης συνεργασίας. Πρόθεση μας είναι το κτηριακό αυτό συγκρότημα μέσα σ’ ένα παραδεισένιο περιβάλλον να ετοιμαστεί, να δώσει νέα πνοή στην Τήνο με νέες ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες, Τηνιακούς και της Ευρώπης. Σε συνεργία καταξιωμένων θεσμών και προσώπων του εσωτερικού και του εξωτερικού θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα «Ευρωπαϊκό πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο», όπως αξίζει σ’ αυτήν την πνευματική ακρόπολη.

Και μόνο το γεγονός ότι κατά το φετινό καλοκαίρι θα συνυπάρξει μαζί με την καθημερινή λειτουργία του μοναδικού μουσειακού χώρου της Μονής-Σχολής (καθημερινά 10πμ – 3μμ, εκτός Κυριακής) μία έκθεση Ελλήνων  καλλιτεχνών στους χώρους της Μονής και δεκατρείς (13) εκδηλώσεις στον αύλιο χώρο και σε βοηθητικούς χώρους στης Σχολής, (που προβλέπονται από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ του Δήμου Τήνου), δικαιώνουν και με  χαρά χαιρετούν την συγκεκριμένη απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος