Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

“Serviam project”


(15 Ιουλίου - 31 Αυγούστου 2017)
Εικαστικές επιτόπιες παρεμβάσεις
στην παλαιά Μονή και Σχολή των Ουρσουλινών στα Λουτρά Τήνου.

Εγκαίνια: Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 και ώρα 20:00
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα - Σάββατο 10:30 - 15:00

 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Tinos Art Gathering Kinono 2017, η εικαστική δράση “Serviam project” θα φιλοξενήσει έργα 12 σύγχρονων εικαστικών καλλιτεχνών, στον πρώτο όροφο του κτηρίου της Μονής των Ουρσουλινών, εκεί όπου βρίσκονταν τα κελιά των μοναχών. Αφετηρία των έργων η ίδια η ιστορία της Μονής, σημαντικό τεκμήριο του εντυπωσιακού παρελθόντος της Τήνου. Οι Ουρσουλίνες, μια μοναχική αδελφότητα της Καθολικής εκκλησίας που ιδρύθηκε το 16ο αιώνα, εγκαταστάθηκαν στην Τήνο το 1704. Το έτος 1862 επιλέγουν το γραφικό χωριό Λουτρά με την πυκνή βλάστηση για να ιδρύσουν τη Μονή τους, ένα θαυμάσιας αρχιτεκτονικής πολυώροφο συγκρότημα.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη δράση με ξεχωριστά υλικά και μέσα, γεμίζουν τους χώρους της Μονής με νέες εικόνες, ήχους και συναισθήματα, που άλλοτε συντελούν στην αναβίωση της μνήμης και άλλοτε προδιαθέτουν για την ανάγκη νέων τρόπων επανάχρησης.

Η επιμέλεια του project είναι του Νίκου Ποδιά, που από το 2011 έχει επικεντρώσει μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς του στην παραγωγή ανάλογων σχεδιασμάτων τέχνης. Η πρακτική των δράσεων αυτών συνίσταται στην ενεργοποίηση χώρων με πλούσιο ιστορικό και κοινωνικό ενδιαφέρον, μέσω της επιτόπιας (in situ) εκπόνησης καλλιτεχνικών έργων. Δράσεις που έχουν ξεχωρίσει: "Sanatorio Project" στο παλιό σανατόριο στα Χάνια Πηλίου, “Refuge Project” και “Refuge project – Μαρτυρίες” στο πολεμικό καταφύγιο του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου στον Αδάμαντα Μήλου, “Skagiopouleio Project” στο Σκαγιοπούλειο Αγροτικό Ορφανοτροφείο Αρρένων στην Πάτρα.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Παναγιώτης Βούλγαρης, Κατερίνα Διακομή, Δημήτρης Σκαλκώτος, Μαργαρίτα Σταυράκη, Μαρία Κόντη, Κωνσταντίνος Λαδιανός, Ελένη Λύρα, Μαρία Μπουρίκα, Γιούλα Παπαδοπούλου, Ιωάννης Παπαιωάννου, Κλειώ Αναστασία Παπαιωάννου, Νίκος Ποδιάς.

 

Επιμέλεια - Σχεδιασμός: Νίκος Ποδιάς
Σκηνοθεσία τεκμηρίωσης: Μάκης Φράγκος
Διοργάνωση - Παραγωγή: Tinos Art Gathering Kinono
Το “Serviam project” πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος