Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Τήνος
  • Τήνος
  • Ένα Θερμό «Ευχαριστώ»
Pin It

Ένα Θερμό «Ευχαριστώ»


Την Κυριακή της Πεντηκοστής ζήσαμε στον  Καθεδρικό μας Ναό στην Ξινάρα μια πραγματική εορτή της Εκκλησίας. Η ατμόσφαιρα πολύ χαρούμενη, αυτή αρμόζει σε κάθε γιορτή.

Η συμμετοχή της Εκκλησίας μεγάλη και ενεργός. Παιδιά, γονείς, ανάδοχοι, κατηχητές, κατηχήτριες, ιερείς, ο επίσκοπος. Όλη η Εκκλησία ήταν εκεί. Αυτό εξ άλλου έγραφε η ανακοίνωση της γιορτής που είχε ανακοινωθεί από τα Γραφεία της Αρχιεπισκοπής. «Όλη η Εκκλησία είναι καλεσμένη».

Και η Εκκλησία πράγματι ήταν εκεί, δημιουργώντας ένα όμορφο περιβάλλον προσευχής,  όπως εκείνο  του υπερώου της Ιερουσαλήμ , όπου η πρώτη Εκκλησία «Όταν έφθασε η ημέρα της Πεντηκοστής, ήταν όλοι μαζί  συγκεντρωμένοι  με ομοψυχία στο ίδιο μέρος» (Πραξ. 2,2).

Αυτό το  γιορτινό περιβάλλον το είχαν ετοιμάσει  από πριν οι επώνυμοι και ανώνυμοι εθελοντές και εθελόντριες που με την προσωπική τους εργασία έκαναν το Ναό να λάμπει από καθαριότητα και ομορφιά.

Το να καθαρίζει κανείς ένα Ναό  και μάλιστα τον Καθεδρικό, δεν είναι μια  υποτιμητική εργασία. Είναι μια απλή και ταπεινή ένδειξη αγάπης προς την Μητέρα των Ενοριών που είναι ο Καθεδρικός Ναός μας, εκεί στην Ξινάρα, των ελαχίστων κατοίκων. Αυτός ο  Ναός δεν είναι ενοριακός για να έχει ενορίτες να τον φροντίζουν. Όμως μια ανήσυχη  ψυχή, πριν από κάθε ιεροτελεστία  που προβλέπεται να τελεστεί εκεί, στέλνει καμιά  τριανταριά γραπτές  30 προσκλήσεις και καλεί εθελοντές και εθελόντριες να δώσουν και να εξασφαλίσουν την καθαριότητα και τον στολισμό. Το αποτέλεσμα, κατά κοινή γνώμη,  πάντα είναι θαυμαστό.

Τους αξίζει λοιπόν ένα θερμό «ευχαριστώ» από όλη την Εκκλησία.

Μια ιεροτελεστία για να τελεστεί σωστά ,πρέπει να προετοιμαστεί και σωστά. Για να γίνει αυτό χρειάζονται πολλά άτομα  να συμβάλλουν με τα ιδιαίτερα χαρίσματά τους ώστε να γίνουν όλα με τάξη και αξιοπρέπεια. Αυτά τα χαρακτηριστικά τα διαπιστώσαμε και την Κυριακή της Πεντηκοστής στον Καθεδρικό μας Ναό. Οι πιστοί  που συμμετέχουν  βλέπουν ένα αποτέλεσμα. Όμως για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα κάποιοι συνέβαλαν ώστε να υπάρξει.

Και σ’ αυτούς αξίζει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» της Εκκλησίας.

Μακάρι αυτό να γίνεται πάντοτε και σε όλους τους Ναούς μας. Τότε όλα τα μέλη της Εκκλησίας θα αισθάνονται  πολύ όμορφα, ιδιαίτερα, αν έχουν συμβάλει  με τον εθελοντισμό τους σ’ αυτή την ομορφιά!

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος