Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Τήνος
  • Τήνος
  • Επίσκεψη Του Νούντσιου Στον Π. Αντώνιο Φόνσο
Pin It

Επίσκεψη Του Νούντσιου Στον  Π. Αντώνιο Φόνσο


Χθες το απόγευμα, Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, ο Αποστολικός Νούντσιος, ο οποίος και βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο νησί της Τήνου για συνεργασία με την Σύνοδο της Ιεραρχίας μας και να συμμετάσχει στη Συνάντηση της Ιεραρχίας με τους Εφημερίους μας στην Ελλάδα, επισκέφθηκε στο σπίτι του τον Κρόκο, τον συμπαθή  π. Αντώνιο Φόνσο.

Το σεβασμιότατο Νούντσιο συνόδευαν ο γραμματέας της Αποστολικής Νουντσιατούρας π. Μάξιμος, ο Πρόεδρος της Συνόδου της Ιεραρχίας μας, Σεβασμιότατος Σεβαστιανός, ο Αρχιεπίσκοπός μας π. Νικόλαος και ο π. Ριχάρδος.

Ήταν μια χειρονομία αγάπης και σεβασμού προς ένα ιερέας οποίος εργάστηκε στην Εκκλησία της Τήνου για πενήντα χρόνια και θυσιάστηκε για την Εκκλησία στην οποία και διέθεσε όλα τα χαρίσματά του και τις ανθρώπινες δυνάμεις του.

Τον τελευταίο καιρός αυτές οι δυνάμεις του έχουν εξασθενίσει και του έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις  και την ποιμαντική δραστηριότητα. Συνεχίζει όμως να δίνει μαρτυρία της αγάπης του για την Εκκλησία, υπομένοντας τον  σταυρό που φέρνει στους ώμους του αγόγγυστα.

Ο Αποστολικός Νούντσιος πρόσφερε στον π. Αντώνιο μία κορωνέττα για το ροδάριο την οποία και του είχε παραδώσει ο Πάπας Φραγκίσκος.

Πριν αποχαιρετίσουμε τον π. Αντώνιο, ο Αποστολικός Νούντσιος, τον οποίο χαρακτηρίζει μια εντυπωσιακή ταπεινότητα και απλότητα, όμοια με εκείνη του Πάπα Φραγκίσκο, που εκπροσωπεί,  ζήτησε από τον πατέρα Αντώνιο να τον ευλογήσει.

Εκείνος συγκινημένος τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία και στη νέα του αποστολή στην Αγγλία και του έσωσε την ιερατική του ευλογία.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος