Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Ένα τριήμερο προσφοράς

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου μια ομάδα 22 ατόμων ξεκίνησε απο το νησί της Τήνου για μια εμπειρία εθελοντισμού σαν προετοιμασία της, για τα Χριστούγεννα.

Την διαμονή της ομάδας μας ανέλαβε η Αρμένικη Εξαρχία στην Ελλάδα, η οποία και ανέλαβε την πρώτη ημέρα να  μας ενσωματώσει στην κοινότητα των προσφύγων και μεταναστών απο τη Συρία οργανώνοντας ένα κοινό δείπνο αγάπης. Εκεί είχαμε την πρώτη επαφή με τους πρόσφυγες, προσευχόμενοι ο καθένας στη γλώσσα του, και ανταλλάσοντας πληροφορίες για την κουλτούρα του κάθε λαού.

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου το πρωί πήγαμε να επισκευτούμε τις αδελφές της Μητέρας Τερέζας με τις οποίες προετοιμάσαμε το μεσημεριανό γεύμα 70 αστέγων. Η προθυμία της ομάδας δεν περιορίστικε μόνο στην προετοιμασία του γεύματος αλλά και σε όποια άλλη ανάγκη παρουσιαστηκε εκείνη τη στιγμή στις αδελφες (μεταφορά ρούχων, σκουπισμα εξωτερικών χώρων). 

Στη συνέχεια συναντηθήκαμε στο σπίτι της Κάριτας στο Νέο Κόσμο οπού γνωρίασαμε απο κοντά τους εθελοντές, τους εργαζόμενους αλλά και το έργο που πραγματοποιείται εκεί. Περάσαμε χρόνο με τα προσφυγόπουλα, προσφέροντας τους σχολικά είδη, παιχνίδια αλλά ταυτόχρονα στιγμές χαράς και διασκέδασης, άλλωστε τα παιδιά θέλουν παιδιά.

Η τελευταία μας μέρα, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, ξεκινησε με τη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία των Αρμενίων, όπου τα παιδιά έλαβαν ενεργό μέρος διαβάζοντας και υπηρετώντας τη Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια ακολούθησε η τελευταία επαφή με τα προσφυγόπουλα διοργανώνοντας δραστηριότητες στο παρακείμενο δημοτικό γήπεδο.

Αφού αποχωριστήκαμε τα προσφυγόπουλα, υποσχόμενοι, πως το ταξίδι αυτό θα επαναληφθεί, μας προσφέρθηκε το μεσημεριανό γεύμα από την Αρμένική κοινότητα παρασκευασμένο με τον παραδοσιακό Συριακό τρόπο.

Τέλος ευχαριστούμε όσους βοήθησαν ώστε να υλοποιηθεί αυτό το ταξίδι ιδιαίτερα την Πετρούλα Γιαννησοπούλου, τον π. Ιωσήφ και την Αρμένική Κοινότητα, την αδ. Θηρεσία και τους γονείς των παιδιών που εμπιστευτηκαν τους εμψυχωτές και στήριξαν αυτή την προσπάθεια.

 

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos