Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Τήνος
  • Τήνος
  • Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ
Pin It

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ

Τη δεύτερη ημέρα του τριημέρου, για τη λήξη του έκτακτου Ιωβηλαίου έτους της ευσπλαχνίας, η Εκκλησία της Τήνου συνάχτηκε στο Ναό του Προσκυνήματος της Ιεράς Καρδίας του Ιησού στο Εξώμβουργο. Σκοπός αυτής της Σύναξης ήταν να ευχαριστήσουμε το Θεό για τα δώρα που έδωσε στην τοπική μας Εκκλησία κατά το Άγιο αυτό έτος.

Ενώπιον του εκτεθειμένου, πάνω στην Αγία Τράπεζα, Παναχράντου Μυστηρίου η τοπική μας Εκκλησία με την καθοδήγηση του Διευθυντή του Ιερού Προσκυνήματος, του π. Δημητρίου Δαλεζίου πέρασε μία ώρα δοξάζοντας , ευλογώντας και ευχαριστώντας το Θεό για την άπειρη ευσπλαχνία που σκόρπισε άπλετα στην Εκκλησία του κατά το Ιωβηλαίο αυτό έτος.

Ο π. Δημήτριος είχε επιλέξει μία πολύ όμορφη προσευχή του Πάπα Φραγκίσκου που είχε συντάξει και απαγγείλει πέρσι την Μεγάλη Παρασκευή, μετά την Ακολουθία του δρόμου του Σταυρού, στο Κολοσσαίο της Ρώμης.

Με απλά και κατανοητά λόγια ο π. Δημήτριος  βοήθησε όλους τους παρόντες να ευχαριστήσουμε το Θεό, διότι μας δίδαξε κατά το άγιο έτος της ευσπλαχνίας, ότι η ευσπλαχνία Του δεν κρατά ένα χρόνο, ούτε χορηγείται  μόνο σε κάποιο Ιωβηλαίο έτος, αλλά είναι  άπειρη και παντοτινή.

Ο Σεβασμιότατος απευθύνθηκε προς τους  παρόντες και τους εξήγησε: ποιο ήταν το σκεπτικό που ιερείς αποφασίσαμε να τελέσουμε αυτό το τριήμερο για τη λήξη του Ιωβηλαίου έτους.

Προχθές έκλεισε η Αγία Πόρτα του Ναού του Αγίου Φραγκίσκου στη περιοχή Μέση, χθες έκλεισε η Αγία πόρτα του Ναού της Ιεράς Καρδίας του Ιησού στο Εξώμβουργο και σήμερα στις 5 το απόγευμα, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, θα κλείσει και η τρίτη Αγία πόρτα που είναι εκείνη του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας του Ροδαρίου στην Ξινάρα.

Κλείνουν οι πόρτες των Ναών που είχαν ανοίξει για το Άγιο έτος της ευσπλαχνίας και ανοίγουν οι πόρτες των καρδιών μας  για να βιώσουμε και να μεταδώσουμε  αυτό το πολύτιμο  θεϊκό δώρο της ευσπλαχνίας  σε κάθε συνάνθρωπό μας. 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos