Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

Η ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΝΟΥ

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 μέσα στους παραδεισένιους χώρους του κήπου της πρώην Μονής και Σχολής των Ουρσουλινών στα Λουτρά της Τήνου συναντήθηκαν  η απλότητα και η λαμπρότητα. Πανηγύρισαν  δύο παρεκκλήσια στους κήπους της πρώην Μονής και Σχολής Ουρσουλινών. Το παρεκκλήσιο της Αγίας Θηρεσίας και το Παρεκκλήσιο του Αγίου Μιχαήλ.

Η όλη Ιεροτελεστία ξεκίνησε από το χαριτωμένη εκκλησάκι της Αγίου Θηρεσίας όπου ο Αρχιεπίσκοπος διάβασε μία δέηση προς την Αγία Θηρεσία και δόθηκε η δυνατότητα ασπασμού της εικόνας της και των ιερών λειψάνων της στους πολλούς ευλαβείς της Αγίας στους πολλούς ευλαβείς που είχαν κατακλύσει τον μικρό χώρο που βρίσκεται έξω το ναΐσκο.

Στη συνέχεια  σχηματίστηκε πομπή προς το Παρεκκλήσιο του Κοιμητηρίου των Ουρσουλινών Μοναχών στην Τήνο και είναι αφιερωμένο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ

Εκεί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία συμμετείχαν  όλοι οι παρόντες και κάλυψαν με τον καλύτερο τρόπο όλα τα μέρη της Θείας Λειτουργίας που ανήκουν στους λαϊκούς όταν συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία.

Στο κήρυγμά του ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην Αγία Θηρεσία και στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, αλλά και στις κεκοιμημένες Μοναχές των οπίων θα σώματα αναπαύονται δίπλα, στο κοιμητήριο της Μονής. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην έλλειψη ιερατικών και μοναχικών κλήσεων και ζήτησε από τους παρόντες πιστούς να μην παύουν να ζητούν στον Κύριο νέους μοναχούς και μοναχές.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας η Αδελφή Θηρεσία πρόσφερε σε όλους τους  παρόντες ένα μικρό ενθύμιο της πανήγυρης, κάτι που ποτέ δεν παραλείπει όταν η ίδια είναι υπεύθυνη για κάποια πανήγυρη, όπως των παρεκκλησίων  που ανήκαν κάποτε στις Ουρσουλίνες Μοναχές στην Τήνο. Αυτή τη φορά πρόσφερε ένα μικρό κουτί μέσα στο οποίο υπήρχαν φράσεις από τη ζωή της Αγίας Θηρεσίας και ροδοπέταλα , για να μας υπενθυμίζουν αυτό είχε υποσχεθεί η ίδια η Αγία ότι όταν φθάσει στον ουρανό θα ρίξει πάνω στη μια βροχή χαρίτων σαν ροδοπέταλα.

Στη διπλή πανήγυρη ήταν παρούσες και  οι δύο εναπομείνασες Ελληνίδες Ουρσουλίνες Μοναχές : αδ. Θηρεσία και αδελφή Αγνή.

Όταν ολοκληρώθηκε η όλη ιεροτελεστία οι προσκυνητές συναντήθηκαν  στο προαύλιο της πρώην Μονής και Σχολής Ουρσουλινών και μοιράστηκαν  εδέσματα τα οποία είχε φροντίσει η μοναχική κοινότητα των Ουρσουλινών Μοναχών της Τήνου αλλά και  οι παρόντες που έφεραν δικά τους και τα έθεσαν στη διάθεση όλων.

Όλα γύρω από τα δύο αυτά παρεκκλήσια ήταν γιορτινά χάρη στην φροντίδα των δύο φυλάκων του κτηριακού συγκροτήματος που τώρα ανήκει στην Αρχιεπισκοπή μας: τον κ. Γιάννη Κορίνθιο και τον κ. Μάνθο Δελατόλα.

Όλα έγιναν μέσα σε μια απλή και φιλική ατμόσφαιρα που ταίριαζε απόλυτα στον τρόπο της ζωής; Της Αγίας Θηρεσίας του Βρέφους Ιησού και ταυτόχρονα στο μεγαλείο του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. 

 
Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος
Συντακτική Επιτροπή: Αρχιεπίσκοπος, π. Λέων Κισκίνης, π. Φερνάνδος Bravo, Διάκονος Μάριος Φώσκολος, κα Ρένα Φυρίγου
Διαχείριση Ιστοσελίδας: Μιχάλης Ρεμούνδος
CREATED BY MRemoundos