Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Τήνος
  • Τήνος
  • ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΣΗ ΤΗΝΟΥ
Pin It

5

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΣΗ ΤΗΝΟΥ

Το απόγευμα της Δευτέρας, 5 Οκτωβρίου 2020, πανηγύρισε ο Μοναστηριακός Ναός του Αγίου Φραγκίσκου στην περιοχή Μέση της Τήνου. Τελέστηκε Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπό μας και συλλειτούργησαν μαζί του: ο υπεύθυνος του Ναού π. Φραγκίσκος Βιδάλης, ο Εφημέριος της Χώρας και του Σκαλάδου, π. Μάρκος Φώσκολος, ο εφημέριος της Ποιμαντικής ενότητας Στενής π. Φερνάνδος, ο εφημέριος Ποιμαντικής Ενότητας Κώμης π. Μάρκος Βιδάλης, ο εφημέριος της ποιμαντικής Ενότητας Κάμπου π. Ιωάννης Σκλάβος και ο διάκονος Αλέξανδρος.
Στην αρχή της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από την Εκκλησία να προσευχηθεί για τον Άγιο Πατέρα τον Πάπα Φραγκίσκος, ο οποίος είναι ένας άλλος σύγχρονος Φραγκίσκος τόσο πολύτιμος για την εποχή μας, για τον Επίσκοπο πρώην Σύρου , Σεβασμιότατο Επίσκοπο, πρώην Σύρου-Θήρας και Κρήτης π. Φραγκίσκο Παπαμανώλη, και το Γενικό Βικάριο της Αρχιεπισκοπής μας π. Φραγκίσκο Βιδάλη.
Ο Ναός ήταν πλήρης ευλαβών, κατά τα σημερινά δεδομένα, του Αγίου Φραγκίσκου που έφθασαν από πολλά χωριά και τη χώρα της Τήνου. Τα ψαλτά μέρη της Θείας Λειτουργίας συνόδευε στο αρμόνιο ο κ. Χρήστος Φιοράντης.
Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου μίλησε στην Εκκλησία ο π. Μάρκος Βιδάλης o οποίος αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Φραγκίσκου βοηθώντας τους παρόντες να γνωρίσουν τον Άγιο, να τον τιμήσουν και να τον μιμηθούν. Αναφέρθηκε και σε κάποιες εντυπωσιακές σκέψεις του Νίκου Καζαντζάκη, που με το δικό του χαρακτηριστικό λογοτεχνικό τρόπο περιέγραψε τη ζωή του Αγίου Φραγκίσκο της Ασίζης στο θαυμάσιο βιβλίο του «Ο φτωχούλης του Θεού».

678

9

10

11

12

13

14

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος