Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Τήνος
  • Τήνος
  • ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΑΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ;
Pin It

3ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΑΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ;

Στις αρχές του 2012 ο Ιεροδιδάσκαλος π. Στανίσλαος Στουραϊτης παραιτήθηκε από την οργανική θέση του Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου Τήνου.
Άρχισε τότε από μέρους μας η διαδικασία για τον διορισμό ενός νέου ιεροδιδασκάλου στη θέση του παραιτηθέντος και καταθέσαμε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων πλήρη φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Καθώς αργούσε να φθάσει η σχετική απόφαση του Υπουργείου, συνεχίσαμε να στέλνουμε έγγραφα προς κάθε αρμόδια Υπηρεσία. Κάναμε παραστάσεις στο ίδιο το Υπουργείο. Μας δόθηκαν προφορικές υποσχέσεις. Κάναμε δεκάδες τηλεφωνήματα και παίρναμε την απάντηση ότι το θέμα θα λυθεί.
Το Νοέμβριο του σχολικού έτους 2017 -2018 μας έφθασε μία απόφαση με τον διορισμό ωρομισθίου αναπληρωτή ιεροδιδασκάλου του ιερέα π. Ιωάννη Σκλάβου.
Όταν έληξε και αυτό το σχολικό έτος αυτό κάναμε νέα αίτηση τόσο τον Ιούνιο όσο και τον Σεπτέμβριο του 2018 για διορισμό του ιδίου ιεροδιδασκάλου για το νέο σχολικό έτος 2018-2019. Το Νοέμβριο του 2018 έφθασε ήρθε η ίδια απάντηση του προηγουμένου σχολικού έτους με τον διορισμό και πάλι του π. Ιωάννη Σκλάβου. Την 1/10/2029 κάναμε την ίδια διαδικασία για το έτος 2019-2020. Ενώ περιμέναμε την άμεση θετική απάντηση των δύο προηγουμένων σχολικών ετών και παρά τα αρκετά τηλεφωνήματα στο ίδιο το Υπουργείο και σε άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες του, κάναμε παραστάσεις σε στελέχη της Κυβέρνησης, δεν έχουμε δόθηκε καμία λύση.
Στη συνάντηση που είχε Η Υπουργός Παιδείας κυρία Κεραμέως με τον Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, Σεβασμιότατο π. Σεβαστιανό Αρχιεπίσκοπο των Καθολικών Αθηνών, τον Σεβασμιότατο Επίσκοπο Σύρου, π. Πέτρο, με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού συμβούλου για τους Ιεροδιδασκάλους και το δικηγόρο κ. Γεώργιο Κωνστάντε εξετάσατε και πάλι το θέμα. Τους δηλώσατε, ότι για το σχολικό έτος 2019-2020 δεν είναι δυνατόν να δοθεί λύση διότι, προτιμάτε να μελετήσετε το όλο θέμα ώστε να δοθεί μία οριστική λύση από το σχολικό έτος 2020-2021.
Με ημερομηνία 17/7/2020 επανήλθαμε πάλι εγγράφως στην σημερινή κυρία Υπουργό ζητώντας τελικά τη λύση που περιμέναμε , όπως είχε υποσχεθεί για το σχολικό έτος 2020-2021.
Δυστυχώς, λίγες μέρες πριν αρχίσει η νέα σχολική αυτή χρονιά δεν υπάρχει καμία απάντηση. Μας ενημέρωσαν δεν τρίτοι παράγοντες ότι χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση!
Τι ζητούμε τελικά: Να αντικατασταθεί ο ιεροδιδάσκαλος στον οποία ζητήσαμε το έτος 2012 ζητήσει την παραίτησή του από τη διδασκαλία των θρησκευτικών για τους μαθητές και μαθήτριες του Καθολικού δόγματα 2/5 στο νησί της Τήνου, να αντικατασταθεί με άλλον ιεροδιδάσκαλο με τα ίδια προσόντα και τα ίδια πτυχία.
Από το 2012 μέχρι το 2021 παρακαλούμε, αλλά φαίνεται ότι με τον διορισμό ενός ιεροδιδασκάλου Καθολικού δόγματος στα σχολεία της Τήνου για να καλυφθούν οι κενές ώρες διδασκαλίας θα δημιουργήσει οικονομική κρίση στην Πατρίδα μας. Είναι πράγματι ντροπή!
Αρχίζω να κάνω κακές σκέψεις. Μήπως υπάρχει κάποιος δάκτυλος, που εμποδίζει το αρμόδιο χέρι να υπογράψει τον διορισμό έστω και ενός αναπληρωτή ιεροδιδασκάλου;;;

Το Υπουργείο Παιδείας που καθήκον έχει να εκπαιδεύει, ας σταματήσει επιτέλους να παιδεύει τόσο τις μαθήτριες και μαθητές των σχολείων του Γυμνασίου και των δύο Λυκείων της Τήνου όσο και εμάς που ελπίσαμε!!!


+ Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος
Νάξου-Πάρου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου-Χίου-Λέσβου-Σάμου
και
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος