Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

1

ΕΦΘΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΜΗ

Η τοπική μας Εκκλησία, αυτές τις ημέρες είχε η ευκαιρία να υποδεχθεί τον Υποδιευθυντή του Ελληνικού Κολλεγίου τη Ρώμης, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ξανθάκη, ο οποίος ως γνωστό είναι ενταγμένος με την ιερατική του χειροτονία στον Ιερό Κλήρο της Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου.
Ο Αρχιεπίσκοπος μας Νικόλας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πανοσιολογιότατο Ιωάννη και νε εξετάσουν θέματα τα οποία αφορούν την τοπική μας Εκκλησία και το Ελληνικό Κολλέγιο της Ρώμης με το οποίο συνεχίζει να διατηρεί άριστες και φιλικές σχέσεις.
Είναι γνωστό επίσης ότι αρκετοί από τους Ιερείς της Εκκλησιαστικής μας Εκκλησίας έχουν φιλοξενηθεί για τουλάχιστο έξη χρόνια στο Ελληνικό Κολλέγιο της Ρώμης «’Άγιος Αθανάσιος» από το οποίο και ωφελήθηκαν τα μέγιστα εφόσον είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη Βυζαντινή λειτουργική, μουσική, και Θεολογία.
Κατά τις ημέρες της παραμονής του Πανοσιολογιοτάτου π. Ιωάννη στην Τήνο δόθηκε η δυνατότητα συλλειτουργίας στον Μοναστηριακό Ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα της Τήνου, όπου ως συνήθως κάθε Τρίτη τελείται η θεια Λειτουργία και αρκετοί πιστοί κι ευλαβείς ενεργά συμμετέχουν.
Ο π. Ιωάννης χθες αναχώρησε από την Τήνο και επιστρέφει, μέσω Αθηνών, στη Ρώμη, όπου προβλέπεται από τις αρχές του μηνός Σεπτεμβρίου να ανοίξει το Ελληνικό Κολλέγιο για την φιλοξενία των Ιεροσπουδαστών.

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος