Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ CANTO GREGORIANO
Pin It

ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ CANTO GREGORIANO

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 μετά την απογευματινή κυριακάτικη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής Γρηγοριανών Ασμάτων. Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Εκκλησιαστικού Οργάνου σε συνεργασία με την Ενορία του Μητροπολιτικού Ναού Νάξου. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλάμβανε παλαιότατους Θεομητορικούς Ύμνους που η γέννησή τους χάνεται στο βάθος των αιώνων της χριστιανικής παραδόσεως της Δύσεως και παρότι συχνά μεταφρασμένοι από τη Λατινική στις γλώσσες των λαών χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα στην Θεία Λατρεία. Η επιλογή του θέματος δεν ήταν τυχαία αφού κατά το μήνα Σεπτέμβριο η Εκκλησία αποδίδει τέσσερις Εορτές στην Αειπάρθενο Θεοτόκο Μαρία: το Γενέσιο της Θεοτόκου στις 8 Σεπτεμβρίου, το Όνομα της Παναγίας στις 12 Σεπτεμβρίου, την Παναγία την Πονεμένη στις 15 Σεπτεμβρίου και την Παναγία την Φανερωμένη στις 24 Σεπτεμβρίου.

Έψαλε η κυρία Ελένη Μπαρκαγιάννη, στο Εκκλησιαστικό Όργανο ήταν ο κύριος Νικόλαος Βενιέρης και Αναγνώστης ο κύριος Ιωάννης Δαλέζιος.

 

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος