Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ: ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
Pin It

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ: ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Με κάθε μεγαλοπρέπεια, όπως ακριβώς αρμόζει στη Βασίλισσα Ουρανών και γης τιμήθηκε και στη Μητρόπολη στη Νάξο η Πανήγυρη της Μεταστάσεως της Θεοτόκου.

Τόσο κατά την πρωινή Θεία Λειτουργία όσο και στην απογευματινή στην ιταλική γλώσσα ο μητροπολιτικός ναός κατακλύστηκε από ευσεβείς Χριστιανούς οι οποίοι απηυθύναν την εγκάρδια προσευχή του προς Εκείνη και εναπόθεσαν με σιγουριά και ελπίδα τις παρακλήσεις και τις ικεσίες στην απέραντη αγάπη και συμπόνια με την οποία αγκαλιάζει όλα τα παιδιά της  πάνω στη γη μεσιτεύοντας διαρκώς για αυτά προς τον Υιό της.

Εμείς, λοιπόν, έχουμε την ευλογία μέσα από τη δραστηριοποίηση μας στους κόλπους της Εκκλησίας να απολαμβάνουμε τους καρπούς αυτής της ουράνιας μεσιτείας αφού όπως τόνισε ο Εφημέριος στο κήρυγμά του προσεγγίζοντας κυρίως στο πρώτο ανάγνωσμα της ημέρας, από την Αποκάλυψη του Ιωάννη, εκτός από την υπέρτατη Μητέρα μας στον Ουρανό, την Παναγία, η επίγεια μητέρα όλων αδιακρίτως είναι η Εκκλησία. Όπως, λοιπόν, η Παναγία γέννησε, φρόντισε και γαλούχησε το Χριστό και τον ακολούθησε υπομένοντας πιστά και σιωπηλά ως το τέλος του σταυρικού θανάτου Του, έτσι ακριβώς και η Εκκλησία μας υποδέχεται ανεπιφύλακτα όλους κατά την αρχή της ζωής μας προσφέροντάς μας το εφόδιο της χάρης του Χριστού, μέσω του βαπτίσματος και μας αποχαιρετά κατά την ύστατη ώρα με τη βεβαιότητα ότι εφόσον η ζωή μας ήταν συμβατή με το πνεύμα του Ευαγγελίου θα οδηγηθούμε με σιγουριά εκεί που ήδη η Ουράνια Μητέρα μας χαίρεται και επωφελείται των καρπών της σωτήριας θυσίας του Υιού Της.  

Φανή Δάσκου 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος