Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Pin It

ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Το ημερολόγιο έδειχνε 26 Ιουνίου όταν 21 μαθητές και μαθήτριες του ιδιωτικού Καθολικού Ινστιτούτου Madre Cabrini του Μιλάνου συνοδευόμενοι από 4 καθηγητές έφθασαν στη Νάξο. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους το πρόγραμμα συνδύαζε πολλές και ποικίλες δραστηριότητες. Τα πρωινά οι μαθητές σε συνεργασία με καταρτισμένο ιδιωτικό φροντιστήριο της Νάξου παρακολουθούσαν μαθήματα αγγλικής γλώσσας στις αίθουσες της πρώην Σχολής Ουρσουλινών που εγκάρδια παραχωρήθηκαν από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Τα απογεύματα προέβλεπαν αθλητικές δραστηριότητες όπως windsurfing και ποδηλασία ή στιγμές χαλάρωσης στις παραλίες της Νάξου. Έγιναν επισκέψεις στα γύρω νησιά Πάρο και Κουφονήσι και φυσικά ο γύρος της Νάξου με πούλμαν όπου οι επισκέπτες μπόρεσαν να θαυμάσουν στην ενδοχώρα την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού.
Υπήρξε δυνατότητα παρακολούθησης διαφόρων εκδηλώσεων του Domus Festival που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού στην Ενοριακή Αίθουσα της Μητροπόλεως ενώ πραγματοποιήθηκε μια ομαδική βραδινή προσευχή, μελέτη και περισυλλογή στην ακροθαλασσιά.
Εκεί όλη η ομάδα, θαυμάζοντας τη Δημιουργία και τα μεγαλεία της φύσης μπόρεσε να προσευχηθεί και να υμνήσει τον Παντοδύναμο Θεό για το δώρο της ζωής και όλων όσων Εκείνος έπλασε.
Επίσης μια ομάδα καθηγητών Βιολογίας από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, που κάνουν έρευνες στο νησί μας και φιλοξενούνται στους ξενώνες της Αρχιεπισκοπής μας παρουσίασαν όλη την εργασία και τη μελέτη τους στους μικρούς μαθητές ενώ τους έλυσαν τις πάρα πολλές απορίες τους.
Η ομάδα φιλοξενήθηκε στο Ποιμαντικό Κέντρο «Αγία Ούρσουλα» που ανακαινίσθηκε το 2012 με μέριμνα του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Νικολάου Πρίντεζη και στην Ιερά Μονή Μοναχών Ουρσουλινών μέχρι τη Δευτέρα 8 Ιουλίου. 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος