Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • Νάξος: Βανδαλισμός στο αυτοκίνητο του Καθολικού Αρχιεπισκόπου Αιγαίου κκ Νικολάου
Pin It

Νάξος: Βανδαλισμός στο αυτοκίνητο του Καθολικού Αρχιεπισκόπου Αιγαίου κκ Νικολάου

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε γεμίσει μάγκες και ουκ ολίγους έξυπνους που αρέσκονται να καταστρέφουν ότι βρίσκουν στο διάβα τους. Από βιτρίνες καταστημάτων, έως αυτοκίνητα… Οπότε δεν μας έκανε έκπληξη η καταγγελία που έρχεται από την Καθολική Αρχιεπισκοπή Αιγαίου για βανδαλισμό του αυτοκινήτου του Αρχιεπισκόπου κκ Νικόλαου, την επαύριον της λιτάνευσης της Αγίας Δωρεάς, μία από τις πιο σημαντικές εορτές για την Καθολική Κοινότητα της Νάξου..  

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, κάποιος ή κάποιοι αφαίρεσαν «από το αυτοκίνητο του Αρχιεπισκόπου μας, που ήταν  σταθμευμένο κοντά στο Ποιμαντικό-Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο  «Αγία Ουρσουλα» στο Κάστρο, την ενδεικτική πινακίδα που αναγράφει από 26 χρόνια: « ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΝΤΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ». Και όπως τονίζεται «  Ζητούμε, σε όποιον ή σε όποιους  όσοι προέβησαν στην «κλοπή των πινακίδων» να τις  επιστρέψουν άμεσα, χωρίς  να γίνουν αντιληπτοί! Τέτοιοι άνθρωποι δεν είναι καλοί πρεσβευτές του νησιού μας». Και η στάση του Σεβασμιωτάτου; «είτε τις επιστρέψουν, είτε όχι, τον ή τους συγχωρεί».

Αναλυτικά η καταγγελία που συναντήσαμε στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως (kantam.gr) με τίτλο «Κάποιος ή κάποιοι ακύρωσαν τους  επαίνους που ακούστηκαν για το νησί της Νάξου» αναφέρει:  

«Λυπούμαστε που κάποιος ή κάποιοι έσπευσαν να ακυρώσουν τους επαίνους και τα θερμά λόγια που χρησιμοποίησε  ο Σεβασμιότατος Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Πάρου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Μητροπολίτης παντός Αιγαίου, π, Νικόλαος κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τέλεσε στον καθολικό Μητροπολιτικό Ναό στο Κάστρο της Νάξου με την ευκαιρία της πανήγυρης και της λιτάνευσης της Αγίας Δωρεάς  του Κυρίου, για το νησί της Νάξου και τα άλλα Κυκλαδονήσια,  όπου από αιώνες συνυπάρχουν, συμβιώνουν και συνεργάζονται Χριστιανοί των δύο  μεγαλυτέρων δογμάτων της Χριστιανικής Πίστης.

Ανάφερε ότι το πιο μεγάλο εμπόδιο που υπάρχει ακόμη για την πλήρη ενότητα μεταξύ των Χριστιανών δεν είναι θεολογικό και δογματικό αλλά πρακτικό : είναι η έλλειψη αλληλογνωριμίας. Είπε χαρακτηριστικά:  «Όταν καλά γνωριστούμε, τότε θα αγαπηθούμε και σίγουρα θα ενωθούμε»!

Φαίνεται ότι το κήρυγμα των χριστιανών για αγάπη και ενότητα ενόχλησε μερικούς «χριστιανούς» και μέσα στο σκοτάδι της νύκτας κινήθηκαν και αφαίρεσαν από το αυτοκίνητο του Αρχιεπισκόπου μας, που ήταν  σταθμευμένο κοντά στο Ποιμαντικό-Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο  «Αγία Ουρσουλα» στο Κάστρο, την ενδεικτική πινακίδα που αναγράφει από 26 χρόνια:  « ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΝΤΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ».

Ζητούμε, σε όποιον ή σε όποιους  όσοι προέβησαν στην «κλοπή των πινακίδων» να τις  επιστρέψουν άμεσα, χωρίς  να γίνουν αντιληπτοί! Τέτοιοι άνθρωποι δεν είναι καλοί πρεσβευτές του νησιού μας.

Ο Σεβασμιότατος,  όπως δήλωσε,  είτε τις επιστρέψουν, είτε όχι τον ή τους συγχωρεί. Όμως πρέπει και εκείνος ή εκείνοι να ζητήσουν συγνώμη από όλους τους κατοίκους του νησιού, αλλά και τους πολυάριθμους παραθεριστές και  επισκέπτες που έρχονται στο νησί της Νάξου. Μη ξεχνούν ότι από αυτούς,  εξήντα περίπου χιλιάδες (60000), επισκέπτονται  την Καθολική Μητρόπολη και το 70%  είναι Καθολικοί Χριστιανοί, που σίγουρα περιμένουν μια διαφορετική συμπεριφορά».  

Πηγή: Naxos Press - Νικόδημος Λιανός

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος