Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
Pin It

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Κορυφώθηκαν με κάθε επισημότητα οι τελετές του Πασχαλινού Τριημέρου και στην Ενορία μας με την αγρυπνία του Μεγάλου Σαββάτου και την Θεία Λειτουργία την Κυριακή του Πάσχα. Ήταν μεγάλος ο αριθμός των πιστών που θέλησαν να εορτάσουν τη λαμπρότητα της Πασχαλινής ημέρας καθώς όλα ακτινοβολούσαν από το θρίαμβο του Χριστού κα τη νίκη Του ενάντια στο σκοτάδι του θανάτου και της αμαρτίας προσφέροντας το ελπιδοφόρο μήνυμα της σωτηρίας ολόκληρης της οικουμένης.

Αυτή την αισιοδοξία θέλησε να μεταδώσει και ο εφημέριος στο κήρυγμά του τονίζοντας ότι με την Ανάσταση του Χριστού, κατά την πρώτη ημέρα μετά το Σάββατο, ξεκινά κάτι το εντελώς καινούργιο και ελπιδοφόρο στη ζωή όλων εκείνων που πιστεύουν σ’Αυτόν. Όπως ακριβώς την ημέρα μετά το Σάββατο αρχίζει μια νέα εβδομάδα στην καθημερινότητά του καθενός, έτσι και η Ανάσταση σηματοδοτεί μια νέα αρχή. «Γιατί αναζητάτε το ζωντανό ανάμεσα στους νεκρούς;»  αυτό το ερώτημα αποτελεί ένα διαχρονικό προβληματισμό που απευθύνεται σε όλους εμάς τους βαπτισμένους. Ένα ερώτημα που ξεκινά από την αμφιβολία και τη δυσπιστία με την οποία προσεγγίζουμε στα γεγονότα αυτά όταν κάποιες φορές η πίστη μας δεν είναι τόσο δυνατή, σίγουρη και ξεκάθαρη, όταν ίσως απαιτούμε χειροπιαστές αποδείξεις και εξηγήσεις με βάση την ανθρώπινη λογική, προκειμένου να αποδεχτούμε και να πιστέψουμε. Το κενό μνήμα δεν μπορεί να αποτελέσει απόδειξη της Αναστάσεως του Χριστού, βέβαια. Όμως η πίστη παύει να είναι πίστη όταν θέλει να βασίζεται επάνω σε απτά στοιχεία. Η χριστιανική πίστη πρέπει να βασίζεται επάνω στην αποδοχή της Ιεράς Παραδόσεως της Εκκλησίας μας που ακλόνητα και αλάθητα πιστεύει στην Ανάσταση του Ιησού από τους νεκρούς…

Φ.Δ.

Φωτογραφίες: Ιερώνυμος Ρεμούνδος

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος