Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • Μαζί στο Γολγοθά και στην Ανάσταση
Pin It

Μαζί στο Γολγοθά και στην Ανάσταση

Με χαρμολύπη πληροφορηθήκαμε το θάνατο της αγαπητής σε όλους μας Μαρίας. Λύπη διότι αποχαιρετούμε μία αδελφή μας στην πίστη η οποία μας αφήνει ένα δυνατό παράδειγμα πίστης, αλλά και χαράς διότι αποκτούμε μία μεσίτρια στον ουρανό για τη συνέχιση της πορείας μας πάνω στη γη ακολουθώντας το χριστιανικό παράδειγμα της.

Συλλυπούμαστε τον αγαπητό μας π. Μανώλη και όλη την οικογένειά του για τον αποχωρισμό τους από την αγαπημένη αδελφή τους που μέχρι την τελευταία στιγμή της επίγειας ζωής της, έδινε δυνατά δείγματα πίστης στο Θεό και αγάπης για τους ανθρώπους.

Την ευχαριστούμε για το χριστιανικό της παράδειγμα που αφήνει σε όλους μας. Παράδειγμα εμπιστοσύνης στο Θεό και αγάπης προς την Παναγία. Παράδειγμα υποδειγματικής υπομονής η οποία την χαρακτήριζε σε όλη τη ζωή της, μέχρι την τελευταία αναπνοή της.

Αρκετά χρόνια της ζωής της τα βίωσε υπομένοντας την ασθένειά της και μέσα από αυτήν μας έδινε παράδειγμα υποταγής στο θέλημα του Θεού, σηκώνοντας μαζί με το Χριστό το σταυρό της. Βάδισε υπομονετικά πίσω από το Χριστό το δικό της Γολγοθά και εκεί παρέδωσε το πνεύμα της στο Θεό Πατέρα για να αναστηθεί μαζί με το Χριστό στην αιώνια ζωή.

Υπήρξε μια αφανής, απλή και ταπεινή μάρτυρας της πίστης. Αγάπησε και τίμησε την Εκκλησία και δόξασε το Θεό με όλες τις δυνάμεις της.

Εμπιστευόμαστε την αδελφή μας στον Κύριο και του ζητούμε να την κατατάξει μεταξύ των ζώντων εις την ουράνια Βασιλεία του.

Παρακαλούμε τον ζωοδότη των πάντων να της χορηγήσει την αιώνια ανάπαυση, αφού πίστεψε και έδωσε κατά τη διάρκεια όλης της ζωής της υποδειγματική μαρτυρία για την αιώνια ζωή. Της ζητούμενα ικετεύει τον Ένα και Τριαδικό Θεό, του οποίου τώρα τη θέα απολαμβάνει, ώστε Εκείνος να στέλνει την ουράνια παρηγοριά Του στον π. Μανώλη και σε όλα τα μέλη της οικογένειά της που με τόση αγάπη και φροντίδα στάθηκαν κοντά της, ως σωστοί Κυρηναίοι, βοηθώντας την να φέρει μέχρι τέλους το σωτήριο σταυρό της.
 

Αιωνία σου η μνήμη αγαπητή Μαρία!

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος