Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: 16Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΥΜΝΩΝ
Pin It

ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: 16Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΥΜΝΩΝ

Σε ένα νοερό χριστουγεννιάτικο ταξίδι σε όλον τον πλανήτη είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν όσοι παραβρέθηκαν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Νάξου το Σάββατο βράδυ 22 Δεκεμβρίου.

Συνταξιδιώτες και ταυτόχρονα ξεναγοί τους ήταν, όπως κάθε χρόνο, η ερασιτεχνική μουσική ομάδα γυναικών της Αγίας Άννας που κατάγονται από όλες τις χώρες αυτές και οι οποίες ανελλιπώς εδώ και δύο δεκαετίες περίπου έχουν ταυτιστεί με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που λαμβάνει χώρα πάντοτε στη Μητρόπολή μας το Σάββατο πριν από τα Χριστούγεννα.

Η εκδήλωση αυτή είχε ξεκινήσει ως μια παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή που απευθυνόταν στα μικρότερα μέλη των οικογενειών τους και όταν αυτά μεγάλωσαν ανέλαβαν τη σκυτάλη η δραστήριες μητέρες.  

Μέσα, λοιπόν, αφενός από την ανάγνωση Ιερών Κειμένων προερχόμενα από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη και αναφερόντουσαν στα γεγονότα γύρω από τον ερχομό και τη γέννηση του Μεσσία και αφετέρου με τη μελωδική παρουσίαση τόσο των αντίστοιχων εκκλησιαστικών Ύμνων όσο και των χριστουγεννιάτικών παραδοσιακών τραγουδιών από τις διάφορες χώρες του κόσμου, μας παρέσυραν σε ένα ταξίδι τόσο μέσα στο χρόνο, με αφετηρία το γεγονός της Ενσαρκώσεως του Σωτήρα, όσο και στις διάφορες χώρες και γλώσσες της γης όχι μόνο περιοριζόμενοι στην κοντινή μας Ευρώπη αλλά ακόμα μακρύτερα όπως η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

Απηυθύναν παράλληλα μια υπέροχη πολυπολιτισμική προσευχή μέσα από την οποία ευχαρίστησαν και δόξασαν τον Κύριο ο οποίος εξαιτίας της απέραντης αγάπης του προς εμάς καταδέχτηκε την ανθρώπινη φύση μας.

Έτσι μας βοήθησαν, λοιπόν, να προετοιμαστούμε ακόμα καλύτερα για τη Νύκτα των Χριστουγέννων που είναι πια τόσο κοντά και να συνειδητοποιήσουμε, όπως ακριβώς τόνισε ο Εφημέριος, ότι πρέπει επιτέλους στη ζωής μας να αφήσουμε χώρο για περισσότερο Χριστό ώστε να αποκτήσει ουσιαστικότατα και νόημα.  

Ευχαριστούμε θερμώς όλες τις γυναίκες που συμμετάσχουν στη χορωδία αυτή και συμβάλλουν έμπρακτα στην υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης-θεσμού. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Εμμανουήλ Μαργαρίτη, τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Λεονάρδο Χατζηανδρέου καθώς και τον υποψήφιο Βουλευτή Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βλασερό που μας τίμησαν με την παρουσία τους και βέβαια όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα και ας αναλογιστούμε βαθύτερα τα λόγια τη Μητέρας Τερέζας της Καλκούτα με τα οποία ο Εφημέριος προλόγισε την εκδήλωση: «Χριστούγεννα είναι κάθε φορά που χαμογελάς στον αδελφό σου και του τείνεις το χέρι. Χριστούγεννα είναι κάθε φορά που αναγνωρίζεις με ταπεινότητα τα όριά σου και την αδυναμία σου. Χριστούγεννα είναι κάθε φορά που επιτρέπεις στον Κύριο να ξαναγεννηθεί για να τον δωρίσεις στον πλησίον».

Φ.Δ.

Φωτογραφίες: Dieter Linde

 
Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος