Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
Pin It

ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Με επισημότητα εορτάστηκε η Πανήγυρη της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο στη Νάξο. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ήταν τριήμερες και ξεκίνησαν την παραμονή, Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου με την τέλεση του εσπερινού της Θεοτόκου που εψάλη στα λατινικά, την επίσημη γλώσσα της Καθολικής Εκκλησίας. Με τον τρόπο αυτό ενθυμούνται οι παλαιότεροι και γνωρίζουν οι νεότεροι χριστιανοί μια πτυχή της παραδόσεως της εκκλησίας μας.

Ο περικαλλής Ναός της Παναγίας, που από τον 13ο αιώνα αποτέλεσε τόπο προσευχής για δούκες, αδελφότητες, μοναχούς και μαθητές, συνέβαλε με την ιδιαιτερότητά του ώστε ψυχή μας να μεγαλύνει ακόμα καλύτερα τον Κύριο.

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής ήταν η σειρά του κατηχητικού κέντρου της ενορίας να τιμήσει την Μητέρα των Χριστιανών. Έτσι μετά το μάθημα της κατήχησης τα παιδία μαζί με τους κατηχητές απήγγειλαν το Άγιο Ροδάριο. Τάξη, ηρεμία και προσοχή χαρακτήρισαν τα μικρά χριστιανόπουλα καθ΄όλη τη διάρκεια του Ροδαρίου.

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου η Θεία Λειτουργία της 2ης Κυριακής της Παρουσίας τελέστηκε στην Καπέλλα ολοκληρώνοντας έτσι ένα τριήμερο αναπέμψεως δεήσεων και προσευχών προς την Υπεραγία Θεοτόκο Μαρία.

 

 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος