Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • Χριστούγεννα στη Νάξο εορταστική συναυλία
Pin It

 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΝΑΞΟΥ

εορταστική συναυλία

Την Παρασκευή το βράδυ  το Κάστρο της Νάξου και μαζί του όλο το νησί έζησε μία αξέχαστη καλλιτεχνική βραδιά.
 

Χριστούγεννα στη Νάξο εορταστική συναυλία


Με πρωτοβουλία του Νομικού ΝΟΠΠΑΠΠΑ του Δήμου Νάξου – Μικρών Κυκλάδων και χάρη στον αεικίνητο και πολυπράγμονα Πρόεδρό του, κ. Ιάκωβο Ναυπλιώτη, πραγματοποιήθηκε στην ιστορική Καπέλλα της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου στο Κάστρο της Νάξου  η εκδήλωση «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ – εορταστική συναυλία».

Χριστούγεννα στη Νάξο εορταστική συναυλία

Η Καπέλλα πλημμύρισε από φιλόμουσους, για να απολαύσουν τους καλλιτέχνες: Ζαφείρη Κουτελιέρη, βαρύτονο - Άντα Αθανασοπούλου υψίφωνο, Γιάννη Γιαννόπουλο πιάνο και Νίκο Καραβία κλασική 

Χριστούγεννα στη Νάξο εορταστική συναυλία
 

Την εκδήλωση προλόγισε  με τη γνωστή ρητορική του ο Πρόεδρος του Νομικού προσώπου του Δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων ΝΟΠΠΑΠΠΑ, κ. Ιάκωβος Ναυπλιώτης και παρουσίασε τους  καλλιτέχνες

Το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιείχε γνωστά έργα  της Αναγεννησιακής μουσικής,  της μουσικής Μπαρόκ και της Κλασσικής και σύγχρονης μουσικής  ικανοποίησε απόλυτα το πολυπληθές ακροατήριο, το οποίο  που συνεχώς χειροκροτούσε τους νεαρούς καλλιτέχνες.

Χριστούγεννα στη Νάξο εορταστική συναυλία

Το όλο πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τα παγκοσμίως γνωστά  κομμάτια: MinuitChretiensAdestefideles, Άγια νύκτα και με το AveMaria προς τιμήν της Παναγίας , προς την οποία  είναι αφιερωμένος ο Ναός, όπου και πραγματοποιήθηκε η καλλιτεχνική αυτή εκδήλωση

Χριστούγεννα στη Νάξο εορταστική συναυλία

Στο τέλος της εκδήλωσης, ευχαριστίες προς όλους απεύθυνε εκ μέρους των καλλιτεχνών Νάξιος βαρύτονος καλλιτέχνης κ. Ζαφείρης Κουτελιέρης και την όλη εκδήλωση έκλεισε ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου λέγοντας προς τους καλλιτέχνες και προς το ακροατήριο:

Χριστούγεννα στη Νάξο εορταστική συναυλία

 

Πέρσι στον ίδιο αυτό ιερό χώρο είχα την τιμή να γνωρίσω τον Ζαφείρη και είχα προβλέψει ότι σύντομα από «ζαφειρένιος» θα γίνει και «χρυσός». Σήμερα γνώρισα άλλους τρεις καλλιτέχνες: Την σεμνή και χαριτωμένη κυρία Άντα, η οποία προβλέπω ότι από «Αθανασοπούλου»  είναι προορισμένη  να γίνει και «αθάνατη» στον μουσικό κόσμο. Οι δύο μουσικοί  Γιάννης  Γιαννόπουλος και Νίκος Καραβίας είναι δύο ανερχόμενα αστέρια στον ουράνιο μουσικό στερέωμα  που σύντομα  θα μεσουρανήσουν!

 

Χαίρομαι που το έτος 2014 έχει οριστεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως «έτος πολιτισμού» και από το Δήμο Νάξου ως  «έτος  του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα «Ιάκωβου Καμπανέλη».

 

Εύχομαι κατά το έτος 2014 να σημάνουν οι καμπάνες και να μας αφυπνίσουν  στη  διατήρηση και δημιουργία νέου  πολιτισμού και ιδιαίτερα του πολιτισμού της αγάπης, που έχει τις έχει τις ρίζες του στο Ευαγγέλιο του Χριστού.

 

Καλή χρονιά σε όλες και σε όλους».
 


 

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος