Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΤΗ
Pin It

ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΤΗ

Εορτάστηκε με τον πρέπον τρόπο η Πανήγυρη του Μαρτυρίου του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή.

Την παραμονή 28 Αυγούστου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου που βρίσκεται στον Πύργο Μπελώνια στο χωριό Γαλανάδος Νάξου. Ο Ναός αυτός είναι δίκλιτος και συγκαταλέγεται στους ναούς «κοινής λατρείας». Τέτοιοι ναοί, ευρέως διαδεδομένοι στη Νάξο αλλά κυρίως σε άλλα Κυκλαδονήσια που υπάρχει παρουσία καθολικών χριστιανών και ορθοδόξων, χρησιμοποιούταν κατά το παρελθόν και από τις δύο χριστιανικές κοινότητες. Αργότερα όμως η χρήση τους πέρασε στη μια ή την άλλη κοινότητα. Ο συγκεκριμένος ναός είναι ο μοναδικός στον οποίο ακόμα και σήμερα ιερουργούν καθολικοί και ορθόδοξοι. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας η κ. Νίνα στην οποία ανήκει ο Ναός και ο Πύργος πρόσφερε στους παρόντες πλούσιο κέρασμα.

Ανήμερα της πανήγυρης στο Μητροπολιτικό Ναό τελέστηκε η Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Ιωάννου. Ο Πρόδρομος αποτελεί τον συμπροστάτη της Μητροπόλεως, αφού ως γνωστό εκεί φυλάσσεται το σπανιότατο χριστιανικό κειμήλιο της αμφιπρόσωπης Εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας και του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Η Εικόνα της Παναγίας είναι εμφανής καθ’ολη την περίοδο του έτους. Η Εικόνα στρέφεται προς την πλευρά του Αγίου Ιωάννου δύο φορές το χρόνο, κάθε 24 Ιουνίου και κάθε 29 Αυγούστου ημέρες κατά τις οποίες η Εκκλησία εορτάζει το Γενέθλιο και τον Αποκεφαλισμό του Βαπτιστή Ιωάννη.

 

 
 
Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος