Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ Β΄ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΠΑΟΛΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ
Pin It

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ Β΄ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΠΑΟΛΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ
 

Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014 ο Βασιλιάς των Βέλγων Αλβέρτος Β΄ με τη σύζυγό του Βασίλισσα Πάολα επισκέφτηκαν την Μητρόπολη μας στο Κάστρο της Νάξου. Το βασιλικό ζεύγος, μαζί με την ολιγομελή συνοδεία του, παρακολούθησαν την απογευματινή Θεία Λειτουργία, κατά την οποία, όπως δήλωσε ο Βασιλιάς, προσευχήθηκε για τον αδελφό και προκάτοχό του Βαλδοβίδο, ο οποίος είχε γεννηθεί ακριβώς την ίδια ημέρα το έτος 1930.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το βασιλικό ζεύγος ξεναγήθηκε στη Μητρόπολη και θαύμασε την σπάνια βυζαντινή Εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας του 11ου αιώνα που φυλάσσεται στον ιστορικό Ναό. Τόσο ο Βασιλιάς όσο και η Βασίλισσα με τις ερωτήσεις τους, έδειξαν ένα μεγάλο ενδιαφέρον σχετικά με την παρουσία των Χριστιανών Καθολικών στη Νάξο. 

Στους υψηλούς, πιστούς επισκέπτες προσφέρθηκε ένα αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας καθώς επίσης και ένα τεύχος με την ιστορία της Μητρόπολης και του Ενετικού Κάστρου της Νάξου.

 

 
Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος