Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • Εορτή Παναγίας Θεοσκέπαστης στο Κάστρο Νάξου
Pin It

Εορτή Παναγίας Θεοσκέπαστης στο Κάστρο Νάξου

 

Τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου πανηγύρισε ο Ορθόδοξος Ναός της Παναγίας Θεοσκέπαστης στο Κάστρο Νάξου. Πρόκειται για την μοναδική Ορθόδοξη Εκκλησία που βρίσκεται μέσα στα τείχη του Ενετικού Κάστρου. Ο Ναός είναι δίκλιτος και το ένα του κλίτος είναι ενσωματωμένο στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο. Η παράδοση λέει πως όταν το κτίριο της σημερινής Αρχιεπισκοπής ήταν το παλάτι του Δούκα Μάρκου Σανούδου η Θεοσκέπαστη λειτουργούσε ως το προσωπικό παρεκκλήσι της συζύγου του που ήταν ορθόδοξη.

Την Κυριακή το απόγευμα είχε προηγηθεί η τέλεση του Εσπερινού. Πλήθος ευλαβών προσκυνητών παρευρέθηκαν στις Ιερές Ακολουθίες, για τις οποίες ήταν σε λειτουργία ο ανελκυστήρας του Ποιμαντικού Κέντρου για την εξυπηρέτηση του κόσμου. Ο π. Απόστολος, εφημέριος Μητροπόλεως, ευχαρίστησε δημόσια την Καθολική Αρχιεπισκοπή για την ευγενική παραχώρηση του ανελκυστήρα (απλά και αυθόρμητα δείγματα ανθρωπιάς και σεβασμού!).

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν ο εφημέριος π. Γεώργιος Παλαμάρης και ο Διάκονος Ιωάννης Σκλάβος. 

π. Γ.Π.

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος