Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο kantam.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Συμφωνείτε ? 
  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Νέα από τα νησιά της Αρχιεπισκοπής
  • Νάξος
  • Νάξος
  • ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: ΛΗΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Pin It

ΕΝΟΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: ΛΗΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Με μια όμορφη γιορτούλα που έλαβε χώρα στην ενοριακή αίθουσα ολοκληρώθηκε η κατηχητική χρονιά. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν λίγες στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς μέσα από τη συμμετοχή τους σε ομαδικά παιχνίδια που ανέδειξαν τόσο την ετοιμότητα και παρατηρητικότητά τους όσο και την ανάγκη για συνεργασία με τους υπόλοιπους συμπαίκτες.

Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς όλοι εμείς προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε την καθιερωμένη ώρα της κατήχησης μαζί με πρωτότυπα και ενδιαφέροντα παιχνίδια καθώς και την προβολή ταινιών θρησκευτικού περιεχομένου, ώστε η παραμονή των παιδιών μαζί με τους κατηχητές στους χώρους της κατήχησης να καθίσταται περισσότερο ευχάριστη και δελεαστική.

Τα μικρότερα παιδιά, μέσα από τη ζωγραφική και την ανάγνωση αποσπασμάτων από τη ζωή του Χριστού και μαθαίνοντας με τη βοήθεια της κατηχήτριας - μουσικού να ψάλλουν παιδικούς θρησκευτικούς ύμνους, ήλθαν σε μια πρώτη ανακάλυψη με το Θεό Πατέρα και την Εκκλησία.

Τα παιδιά μεσαίας ηλικίας προετοιμάστηκαν εντατικά για να προσεγγίσουν για πρώτη φορά τα Μυστήρια της Θείας Ευχαριστίας και της Εξομολόγησης.

Τα μεγαλύτερα παιδιά με τις υποδείξεις του εφημερίου είχαν την ευκαιρία μιας πιο συνειδητοποιημένης επαφής με το Θεό και πιο υπεύθυνης άσκησης των καθηκόντων τους ως λειτουργοϋπηρέτες.

Ευχαριστούμε τους γονείς και τα παιδιά για την ανέλπιστα μεγάλη και τακτική συμμετοχή τους στην κατήχηση, καθώς και για το γεγονός ότι αποδείχθηκαν συνεργάσιμα και υπάκουα.

Ευελπιστούμε να αποκόμισαν τα μέγιστα δυνατά οφέλη και να τέθηκαν σταθερά θεμέλια επάνω στα οποία θα στηριχθεί το οικοδόμημα της αγάπης τους για το Θεό και την Εκκλησία.

Ως κατηχητές, έχουμε πλήρη επίγνωση των ευθυνών μας αλλά και των ορίων μας, έτσι κάποιες φορές αισθανόμαστε αδύναμοι, απροετοίμαστοι και ανίκανοι να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του ρόλου μας. Η Χάρη όμως του Θεού και η Δύναμη του Αγίου Πνεύματος ενεργούν με τρόπο ώστε να συμπληρώνουν τα δικά μας τα κενά που ίσως υπάρχουν στις καρδούλες των μικρών μας φίλων.

Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη σχολική χρονιά.
    

Φανή Δάσκου

Pin It
Κάνετε σάρωση για γρήγορη πρόσβαση απο το κινητό, και το τάμπλετ σας, στην ιστοσελίδα μας.
Greek English French German Italian Spanish
(c) Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Καθολική Επισκοπή Χίου-Λέσβου-Σάμου
Υπεύθυνος Σύνταξης: π. Γεώργιος Παλαμάρης
Συντακτική Επιτροπή: π. Λέων Κισκίνης, Δημήτρης Λεβαντής, π. Αλέξανδρος Πέρρος, π. Ιωάννης Σκλάβος, Ρένα Φυρίγου
Διαχειριστής: Νικόλαος Φώσκολος